• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kaymakam Erkan’dan “Polis Haftası” Ve “Avukatlar Günü” Mesajı

Kaymakam Erkan’dan “Polis Haftası” Ve “Avukatlar Günü” Mesajı
Bitlis'in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, "Polis Haftası" ve "Avukatlar Günü" dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Bitlis'in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, "Polis Haftası" ve "Avukatlar Günü" dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

"Polis Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajında, polislik mesleğinin önemine vurgu yapan Kaymakam Murat Erkan, "Polis teşkilatımız, mesai kavramı tanımaksızın kamu düzenini sağlamak için var gücüyle çalışan yüksek eğitimli personeli ve başarılarla dolu mazisiyle ülkemizin köklü kurumlarından biridir. Halkımızın huzur ve güvenliğini, kanunlar çerçevesinde, insan hak ve özgürlüklerine azami derecede riayet ederek korumakla yükümlü olan polis teşkilatımızın değerli mensupları, görevlerinin gerektirdiği sorumluluk ve fedakârlıkla huzur ve güvenliğimizin teminatı olmayı sürdürmektedirler. Güvenlik hizmetlerinin etkin, hızlı ve başarılı bir biçimde, insan hakları ve demokrasi kültürüne uygun biçimde yürütülebilmesi, her şeyden önce halkın desteğini ve güvenini temin etmekle mümkündür. En gelişmiş teknolojiyi kullanarak, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde sunulan asayiş ve emniyet hizmetlerinde polisimizin elde ettiği başarılar tüm dünyada örnek olarak gösterilmektedir. Polisimiz gerektiğinde görevi uğruna hayatını seve seve vermekten bile çekinmemektedir. Bu vesileyle; gerek ülkemizin ve gerekse ilçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm teşkilat mensuplarımızın Polis Haftası'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Ayrıca görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmetle ve minnetle, gazi olanları şükranla anıyorum" diye konuştu.

Kaymakam Erkan, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ise, avukatlık mesleğinin önemine vurgu yaparak şunları ifade etti:

"Yargı içindeki önemli unsurlardan biri olan savunma hakkının uygulayıcısı, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi olan avukatlık müessesesi ile hukuk devleti kavramı birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olup, demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde önemli bir konuma sahiptir. Avukatlarımız, adaletin sağlanmasının yanında toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde de çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Avukatlık, demokrasiyi sağlayacak en önemli mesleklerden birisidir. Savunmayı temsil ederek, bireyi hakları konusunda bilgilendiren ve yönlendiren avukatlarımız, hakların korunması hususunda kararlı tavırlarıyla da toplumumuzca takdir edilmektedirler. Tüm bu duygu ve düşüncelerle kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlenen tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim." (HO-MSA-Y)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim