• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Kayıt dışı ekonomi aşağıya çekiliyor

Kayıt dışı ekonomi aşağıya çekiliyor
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, vergi dairelerinin teknolojinin sunduğu imkanları hızla bünyelerine uyarlayarak kendilerini yeniledikleri...

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, vergi dairelerinin teknolojinin sunduğu imkanları hızla bünyelerine uyarlayarak kendilerini yeniledikleri gibi, mükellef ve çözüm odaklı hizmet kalitesiyle etkili çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Menevşe, bu gelişmelere paralel olarak kayıt dışı ekonominin hızla aşağıya çekildiğini söyledi.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Yüreğir Vergi Dairesi Müdürü Zihni Erdoğan, Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürü Funda Erdoğan, Seyhan Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Yazgan, Takdir Komisyonu Başkanı Tülay Güler, Beşocak Vergi Dairesi Müdürü Mahmut Ören, Çukurova Vergi Dairesi Müdür Vekili Duran Çilli, Adana Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Vergi Haftası'nın, toplumda vergi bilincinin artırılması, vatandaşların vergiye gönüllü uyumunun sağlanması, vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması ile idare mükellef ilişkilerinin olumlu şekilde geliştirilmesi amacıyla kutlandığını söyledi. Tunalı, "Bu kapsamdaki ilk ziyaretimizi de bizler için gerçekten özel bir yeri bulunan Ticaret Odamıza gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vergi devletimizin güçlenmesi, bağımsız olmanın, egemen olmanın en önemli unsurudur. Kamu hizmetlerinin, hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri son derece önemlidir. Hizmet kalitesinin arttırılması ve idare mükellef uyumunun sağlanması amacıyla sivil toplum kuruluşları ile iletişime büyük önem veriyoruz. Tüm mükelleflerimizin karlılıklarının artması öncelikli istek ve hedeflerimiz arasında yer almaktadır." dedi.

2015 yılında Adana Vergi Dairesi'ne 100 gelir uzman yardımcısı atandığını belirten Tunalı, hizmet kalitesinin artırılması bakımından 2016 yılında önemli gelişmeler sağlanacağına inandığını kaydetti. Vergi bilinci ve sorumluluğu konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden ATO Başkanı Atila Menevşe de şunları söyledi: "Son yıllarda vergi dairelerimiz, teknolojinin sunduğu imkanları bünyelerine uyarlayarak kendilerini hızla yenilemekte, mükellef ve çözüm odaklı hizmet kalitesiyle takdire şayan çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Eskiden mükellefler vergi dairelerine girmekten bile ürkerdi. Şimdi bu düşünce ve korkular tarihe karıştı. İş dünyası olarak son yıllarda vergi sistemi ve mevzuatındaki kolaylıkların artmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sorunlarımıza telefonla bile çözülebilecek pratik çözümler getirilmesi son derece yerinde olmuştur. Hizmet kalitesinin yükselmesinden dolayı iş dünyasının vergi sistemi ve ödemelerindeki şikayetleri büyük oranda azalma göstermiştir. Bunun sonucunda da kayıt dışı ekonomi süratle aşağıya çekiliyor."

Cihan

Kayıt dışı ekonomi aşağıya çekiliyor

Kayıt dışı ekonomi aşağıya çekiliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim