• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Kayısıyı Don Vurdu

Kayısıyı Don Vurdu
Malatya'da don olayından zarar gören kayısı bahçelerinde incelemelerde bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, üreticisinin mağduriyetinin giderilmesi...

Malatya'da don olayından zarar gören kayısı bahçelerinde incelemelerde bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, üreticisinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Malatya'da çiftçilerin gelir kapısı olan kayısı da geçtiğimiz hafta yaşanan don hadisesinden sonra ağaçlardaki çiçekler büyük oranda hasar gördü. Kayısının ne kadarının hasar gördüğü konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Dilek Mahallesi'ndeki kayısı bahçelerine giderek incelemelerde bulundu.

Dilek'e bağlı Gürpınar Mahallesi'nde kayısı üreticileri ile görüşen Kiraz, Malatya'da üreticilerin ekmek kapısı olan kayısının büyük oranda zarar gördüğünü belirterek "Her yıl aynı manzarayla karşılaşıyoruz, her yıl aynı çağrıyı yapıyoruz, her yıl bu sistem böyle gitmez diyoruz. Bu çiftçilerin mağduriyetini önlememiz gerekiyor diyoruz. TARSİM şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söylüyoruz ancak bir türlü önlem alınmıyor, bir türlü bir adım atılmıyor" dedi.

Her yıl Mart ve Nisan aylarında Malatya'daki kayısı üreticilerinin kara kara düşündüğünü belirten Kiraz, "Bizler her zaman söylüyoruz kayısı Malatyalıların umut ekmeğidir. Dolayısıyla kayısı yandığı zaman köylünün umudu da yanıyor, ekmeği, geleceği yanıyor" ifadelerine yer verdi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)'in Malatyalı kayısı üreticilerine haksızlık yaptığını savunan Kiraz, "TARSİM'de kayısı bahçelerini sigorta yaptıran çiftçiler yüz liralık ürünü sigorta ettirdiğinde cebinden 16 veya 17 lira çıkıyor. 6 ya da 7 lira çıkıyor. Böyle bir adaletsizlik böyle bir haksızlık var. Bu bir adaletsizliktir" şeklinde konuştu.

Dilek Mahallesinde kayısı üreticileri ise her yıl TARSİM sigorta fiyatlarının arttığından şikayetçi olduklarını belirterek 4 yıldır bölgelerinde kayısının sürekli yandığından dert yandılar. Kayısı üreticileri TARSİM primlerinin yüksek olduğunu belirterek bu konuda üreticilere destek verilmesini istediler.

Kayısıyı Don Vurdu

Kayısıyı Don Vurdu

Kayısıyı Don Vurdu

Kayısıyı Don Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim