• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

'Kayıp Türk askeri yaralı halde IŞİD’in elinde' iddiası

'Kayıp Türk askeri yaralı halde IŞİD’in elinde' iddiası
Dün Kilis'te meydana gelen saldırı sonucunda kaybolan askerin IŞİD'in elinde olduğu iddia ediliyor. Dün gece IŞİD'in sosyal medya hesapları bu iddiayı dile getirmiş ancak daha sonra tweetlerini silmişti.

Sputnik, Türkiye’nin Kilis ilinde dün 18:00 sularında sınır hattında bulunan karakola ateş açılması, 2 askerin yaralanması, 1 askerin şehit olması, 1 askerin de ortadan kaybolmasıyla ilgili bilgilere ulaştı. Suriye’deki güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, olay şu şekilde gerçekleşti:

Türkiye’den IŞİD’e katılmak isteyen bir grubun Kilis sınırındaki Ardıçlı köyü yakınlarında kaçak yollarla Suriye’ye geçmeye çalışması esnasında Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görevli Y.A. ve bir diğer asker, grubu fark etti. Askerler grubun sınırı geçmesini önlemek için ateş etti. Bu sırada sınırın Suriye tarafında grubu bekleyen IŞİD militanları da askerlere Kalaşnikof’la ateş açtı. Bunun sonucunda askerler yaralandı.

'TAKAS OLMAZSA ÖLDÜRECEKLER'
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki er Y.A. ayağından yaralandığı için kaçamadı ve sınırı aşan militanlar tarafından kaçırıldı. Militanlar Suriye’ye döndükten sonra Beylem’i Çobanbey kasabasına götürdü. Ancak Y.A. çok kan kaybettiğinden hastaneye yatırıldı. Militanlar tedavinin ardından Y.A.'yı yeniden Çobanbey’e götürüp hapishaneye koydu. Y.A.'nın çok korktuğu ve kendisini serbest bırakmasını istedikleri öğrenilirken, IŞİD’in askeri takas halinde serbest bırakacağı, takas olmaması halinde askeri öldürecekleri öne sürüldü. 

Öte yandan kaçırılan askerle ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) de devreye girdi.

Genelkurmay başkanlığı da olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Çatışma esnasında bir silah arkadaşımız şehit olmuş bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

IŞİD'LİLER 'ASKER BİZDE' DEMİŞTİ
Dün gece çatışmanın ardından, IŞİD'lilere ait bazı sosyal medya hesapları Türk askerinin IŞİD'in elinde olduğunu yazmıştı.

Daha sonra bu tweetler silinirken, Türk IŞİD'liler birbirlerini "bu haberi paylaşmama" konusunda uyarmaya başladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim