• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kayıp madencinin cesedini ağabeyi buldu

Kayıp madencinin cesedini ağabeyi buldu
Ermenek'teki madende mahsur kalan Mehmet Baha'nın cansız bedeni kurtarma çalışmalarına katılan ağabeyi Hamdi Baha tarafından bulundu.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Mehmet Baha'nın cansız bedenini bulan ağabeyi Hamdi Baha'nın, tanıyamadığı kardeşini dışarıya kadar çıkartıp kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.Başka bir madende çavuş olarak çalışan Hamdi Baha (40), kardeşi Mehmet Baha'nın (32) ve diğer işçilerin madende mahsur kalmasının ardından kurtarma çalışmalarına katıldı.
Daha önce 10 işçinin cansız bedenlerine ulaşılmasında da görev yapan Baha, en son kardeşini buldu. Baha, o anları AA muhabiriyle paylaştı.Olayın ilk gününden itibaren canla başla mahsur kalan işçilere ulaşmak için çalıştıklarını vurgulayan Baha, kardeşini kendisinin bulduğunu söyledi.

Su geldiğinde kardeşi Mehmet'in yukarıya doğru tırmandığını, ağacın başına, boyunduruğa kadar çıktığını gördüğünü anlatan Baha, "Ayağının birini yukarıya koymuş, diğeri alt tarafta kalmış. Su boyunu aşınca düşmüş ve orada kalmış. Ayağının biri pasaya gömülmüştü, çıkarttım" dedi.

İçindeki his, kardeşine yöneltti

Cansız bedenine ulaşılan kişinin kardeşi olduğunu bilemediğini ifade eden Baha, bizzat kendisinin cenazeyi ceset torbasına koyup dışarıya kadar çıkarttığını dile getirdi.

Baha, ocaktayken "Acaba kardeşim mi" düşüncesiyle cenazenin yüzünü yıkadığını, ayaklarına baktığını ancak şişlikten dolayı tanıyamadığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Cenazeyi bulduğumuzda acı hissettim. O cenaze kardeşimin olmasa bile başkasının acısı bizim acımız. Çok üzücü bir olaydı. Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Eğer o anda kardeşimi tanımış olsaydım, hastaneye kendim götürürdüm. Çalışmaya devam ettim."

Cenazenin Mehmet'e ait olduğunu öğrendiğimde farklı duygular hissettiğini dile getiren Baha, "Hemen hastaneye koştum. Mehmet'in şişkinliği inmişti, oracıkta tanıdım. Kardeşimin cenazesi bana denk geldi. Daha önceki cenazeler bulunduğunda da vardım. Onları gördüm ama almaya yanaşamamıştım. Bu sefer kardeşimi tanıyamasam da içimdeki bir his beni ona yöneltti" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim