• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kayıp Kaçak Bedellerine İade Yolu Açıldı

Kayıp Kaçak Bedellerine İade Yolu Açıldı
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Foça Şubesi Başkanlığı, açılan davanın tüketici lehine sonuçlandırıldığını, vatandaşların, elektrik kayıp...

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Foça Şubesi Başkanlığı, açılan davanın tüketici lehine sonuçlandırıldığını, vatandaşların, elektrik kayıp kaçak bedellerinin bulundukları yerlerde ilgili firmadan talep edebileceğini bildirdi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Foça Şubesi Başkanlığı, elektrik kayıp kaçak bedelleriyle ilgili tüm Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. TÜKODER Foça Şube Başkanı Özkan Yılmaz tarafından yapılan basın açıklamasında, kayıp kaçak bedelleri konusunda açılan davanın Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından tüketici lehine sonuçlandırıldığını, elektrik kayıp kaçak bedellerinin bulundukları yerlerde ilgili firmadan talep edilebileceğini açıkladı.

Kayıp kaçak bedellerinin iadesi konusunda izlenecek yollar hakkında bilgiler veren Yılmaz, "2012 yılı Nisan ayında TSHH'ne müracaatla başladığımız hukuk mücadelesi Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararıyla tüketici lehine sonuçlanmıştır. 21 Mayıs 2014 gün ve 2014 / 679 No'lu kararda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'na sınırsız bir fiyat belirleme hak ve yetkisi verilmediği, enerjinin nakli sırasında meydana gelen kayıp ile başka kişiler tarafından hırsızlanmak suretiyle kullanılan elektrik bedellerinin kurallara uyan abonelerden tahsili yoluna gitmenin hukuk devleti ve adalet düşüncesiyle bağdaşmadığı vurgulanmıştır. Elektrik kaybını önleme ve hırsızlıkları engelleme görevinin bizzat enerji sahibi firmaya ait olduğu, tüketicinin faturalara yansıtılan bedelin hangi miktarda olduğunun ve hangi hizmetin karşılığında ne bedel ödediğini bilmesi, yani şeffaflığın hukuk devletinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çekilmiştir" dedi.

Özkan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sayın tüketicilerimiz bu karar doğrultusunda kayıp kaçak bedellerini geri almak için şöyle bir yol izlemelidir. Önce elektrik aldıkları şirketlerden ödedikleri faturaların dökümünü talep ederek alsınlar. Yasa gereği bu kurumlar 10 yıl geriye dönük olarak vatandaşa bilgi vermek zorundadırlar. Alınan döküm ile ilçelerde kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne müracaat edeceklerdir. TSHH'nın Yargıtay kararı doğrultusunda sonuçlandıracağı müracaat sonrası ilgili elektrik şirketinden ödedikleri kayıp kaçak bedellerinin iadesini isteyeceklerdir. TÜKODER şubeleri vatandaşlarımıza izlenecek prosedür konusunda yardımcı olmakta ve her türlü hukuki desteği vermektedir."

Kayıp Kaçak Bedellerine İade Yolu Açıldı

Kayıp Kaçak Bedellerine İade Yolu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim