• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kayıp İki Çocukla İlgili Hala Bir İze Ulaşılamadı

Kayıp İki Çocukla İlgili Hala Bir İze Ulaşılamadı
AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kayıp iki çocuğu arama çalışmalarına ilişkin, "Şu ana kadar ulaşabildiğimiz...

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kayıp iki çocuğu arama çalışmalarına ilişkin, "Şu ana kadar ulaşabildiğimiz somut, elle tutulur, gözle görülür herhangi bir kanıta ulaşabilmiş değiliz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, 3 gün sürecek olan Tokat programı kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Tokat Valisi Cevdet Can'ı makamında ziyaret eden Çakır'a, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay ile il ve ilçe yönetimi eşlik etti. Burada basın mensuplarının Kocaeli'de 19 akademisyenin gözaltına alınması ile ilgili sorularına cevap veren Çakır, yapılan bildirinin bir akademik bildiri olmadığını ifade ederek, "Bu tek taraflı, önyargılı, planlanmış, daha evvel bir yerlerde dizaynı yapılmış, arkasından da bir avuç insan tarafından ortaya konulmuş bir metnin adıdır. Onun için ben buna akademik bildiri diyemiyorum bir akademisyen olarak. Eğer o arkadaşlar halen adaletten, hakkaniyetten, eşitlikten, özgürlükten dem vuruyorlar ise yapacakları şey ortaya şöyle bir metot koymalılar. Var olan problemin ülkemizi yaktığını, terör örgütünün hızlı bir şekilde silahları bırakması gerektiğini, hendekleri kapatması gerektiğini söylemesi gerekir. Şu anda bu akademik bildiri topluma bir mesaj vermek bir kenara dursun, toplumda var olan bu problemi besleyen, irite eden, kaşıyan bir yaklaşım olmuştur. Buna dolayısı ile çıkıp ta hiçbir Allah'ın kulu akademik metin diyemez" diye konuştu.

19 AKADEMİSYENİN GÖZALTINA ALINMASI

Çakır, 19 akademisyenin gözaltına alınmasının teknik ve hukuki bir konu olduğunu ifade ederek, "Yani insanlar yaptıkları ve söylediklerinden sorumludur. Ne akademisyenler, ne siyasetçiler bundan müstesna değildirler. 78 milyon ferdin hepsi yaptıkları ve söylediklerinden sorumludur. İster vali, milletvekili, siyasetçi, gazeteci, profesör olsun hiç fark etmez bu. Çünkü kanun dediğimiz, eşitlik dediğimiz şey böyle bir şeydir. Milletvekilinin sadece kürsüsünde yasama dokunulmazlığı vardır, onun dışında da yoktur. Bazı meslekler, isimler, unvanlar bize suç işleme özgürlüğü mü verecek? Suç işleme özgürlüğü diye bir şey olabilir mi? Öyleyse öğretim görevlisi arkadaşlarımızdan herhangi biri, diğeri gibi söylediklerinde bir suç unsuru varsa yargı bunun takibini yapar, gözetir, ondan sonra da suçu neyse ortaya koyar" dedi.

REŞADİYE'DE KAYBOLAN ÇOCUKLARDAN HİÇBİR İZ YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Reşadiye ilçesinde 18 gündür kayıp olan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'un bulunması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bilgisi dahilinde çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Çakır, "İnşallah umut ederiz ki çocukları canlı olarak bulabilelim. Canlı olarak bulamayacaksak cesetlerine ulaşalım. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız bu konuya olağanüstü özen gösteriyor. Bu bir lütufta değil, esasen devletin temel görevidir. Reşadiyeli olması değil, Türkiye'nin herhangi bir yerinde böyle bir olaya karşı olağanüstü bir titizlikle yaklaşılması gerektirir" diye konuştu.

"ÇOK ÖZEL BİR SORUŞTURMA YAPILIYOR"

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde havadan, karada ve suda yapılan çalışmaların dışında özel bir ekibin soruşturma yürüttüğünü ifade eden Çakır, "Asayiş masasında son derece özel bir ekip çok sıkı bir çalışma yürütüyor. Şuanda biz başka ihtimalleri de değerlendiriyoruz. İlk günler eldeki verilere görüntüler doğrultursun da Kelkit Çayı'nda yoğunlaşılarak çalışma yapıldı" diye konuştu.

ÇOCUKLARIN AYAKKABISI BULUNDUĞU İDDİASI

Bazı basın yayın organlarında çocuklara ait bir ayakkabının bulunduğu haberiyle ilgili değerlendirmede bulunan Çakır, konuyu suistimal edenlerin olduğunu belirterek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Hocam bize bir 500 bin verin işte bulalım" gibi yaklaşımda olanlar var. İnsani bir faaliyet yapıyoruz, bu gibi şeylere itibar etmememiz lazım. "Rüyamda gördüm orada'. Ya rüya görüyor adam yurt dışındaki rüyasında "kumların orada gördüm" diyor. Böyle bir iş olur mu, ciddi bir iş yapıyoruz, arama yapıyoruz. Dalgıçlar, köpekler, jandarma, özel arama kurtarma ekipleri var. Yani cincilerle mincilerle uğraşmaya başladık arkadaşlar. Birisi çıkıyor televizyona "Ankara'da gördüm" diyor. Medya etiği diye bir şey var. Orada aileler var, anne ve babalar var. O insanlara bir ümit veriyorsunuz. "Rüyamda gördüm" diyerek o insanların duyguları ile oynayabilir misiniz? Doğrusunu söylemek gerekirse, hakkaniyetli çok hoş bir durum değil. Keşke somut bir şeyler bir ayakkabı, bir elbise bulsak onun üzerine gitsek. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz somut elle tutulur gözle görülür herhangi bir kanıta ulaşabilmiş değiliz."

Vali Cevdet Can ise, her ihtimalin değerlendirildiğini ve olayın faili meçhul kalmayacağını kaydetti.

AK Partili Çakır, Vali Can'ı ziyaretinin ardından Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kayıp İki Çocukla İlgili Hala Bir İze Ulaşılamadı

Kayıp İki Çocukla İlgili Hala Bir İze Ulaşılamadı

Kayıp İki Çocukla İlgili Hala Bir İze Ulaşılamadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim