• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kayıp Balıkçının Cesedi, 2 Sene Sonra Ağa Takıldı

Kayıp Balıkçının Cesedi, 2 Sene Sonra Ağa Takıldı
Sarıyer Rumeli Feneri'nde 2 sene önce çıkan şiddetli fırtınada savrularak tekneden denize düşen balıkçı Serkan Ok, iddiaya göre, Rumeli Feneri'nin 4...

Sarıyer Rumeli Feneri'nde 2 sene önce çıkan şiddetli fırtınada savrularak tekneden denize düşen balıkçı Serkan Ok, iddiaya göre, Rumeli Feneri'nin 4 mil açığında balıkçıların ağına takıldı.

Tekneden düşen balıkçının arkadaşları, kısmen çürüyen ceset üzerinde yaptıkları inceleme sonucu, yırtılmış elbisesi, çorapları ve üzerindeki balıkçı muşambasından dolayı cesedin Ok'a ait olduğunu öne sürdü.

Olay, 23 Eylül 2014 günü saat 15.00 sıralarında Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Rumeli Feneri'nden avlanmak için denize açılan Aydoğan Kamburoğlu'na ait balıkçı teknesine şiddetli fırtına vurmuştu. Fırtınanın etkisiyle balıkçı teknesindeki Serkan Ok isimli balıkçı, dengesini kaybederek tekneden denize düştü. Olay sonrası arkadaşlarının çabalarına rağmen tekneye alınamayan balıkçı, fırtınanın da hızını artırmasıyla gözden kayboldu. Olay sonra Sahil Güvenlik ekipleri yaptığı çalışmalardan bir sonuç alınmamıştı.

BALIKÇILARIN AĞINA TAKILDI

Olayın yaşanmasından yaklaşık 2 sene sonra Rumeli Feneri'nde rutin olarak balık avlamaya giden balıkçıların ağına fenerin 4 mil açığında tanıyamadıkları bir cisim takıldı. Ağın ağır olmasından şüphelenen balıkçılar, ağı çektiklerinde dehşet bir görüntüyle karşılaştı. Çektikleri ağın içerisinde balıklarla birlikte kafası ve sol ayak bileği yok olmuş kısmen çürümüş bir ceset gören balıkçılar, ağı teknede bırakarak durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine yola çıkan jandarma ekipleri geleceği esnada Serkan Ok'un arkadaşları, ağa takılan cesedi olay günü Ok'un giydiği elbise, çoraplar ve balıkçı muşambasından teşhis etti. Ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri yaptıkları incelemelerin ardından durumu olay yeri inceleme ve Cumhuriyet savcısına bildirdi. Yapılan incelemelerin ardından ceset, cenaze aracına koyularak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

"ARKADAŞLARI, ÜZERİNDEKİ ELBİSE, ÇORAPLAR VE BALIK MUŞAMBASINDAN TEŞHİS ETTİ"

Olay hakkında açıklamalarda bulunan bir balıkçı, "2014'ün Eylül ayında burada büyük bir fırtına kopmuştu. Orada büyük bir hortum oldu. Dolayısıyla güvertedeki bütün tayfalar kamaraya kaçmışlar. Ancak Serkan Ok denilen arkadaş kaçamamış. Uzun zamandır cenazesi aranıyordu, bir türlüde bulunamamıştı, kısmet bugüneymiş. Bugün saat 12.00 sıralarında Rumeli Feneri'nin 4 mil açığında balıkçıların ağına takılmış. Onlarda sağ olsunlar insani görevlerini yerine getirmişler. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarmaya haber vermişler. Daha sonrasında jandarma ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Şu an kimlik tespiti yapılacak. Daha önceden o teknede çalışan arkadaşlar Serkan Ok olduğu yönünde beyanda bulundular. Tabi bu durum resmi olarak açıklanmasa da, giymiş olduğu elbiseler, çorapları ve balıkçı muşambasından o olduğu düşünülüyor. Tabii bundan sonrasına adli tıp karar verecek" dedi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Kayıp Balıkçının Cesedi, 2 Sene Sonra Ağa Takıldı

Kayıp Balıkçının Cesedi, 2 Sene Sonra Ağa Takıldı

Kayıp Balıkçının Cesedi, 2 Sene Sonra Ağa Takıldı

Kayıp Balıkçının Cesedi, 2 Sene Sonra Ağa Takıldı

Kayıp Balıkçının Cesedi, 2 Sene Sonra Ağa Takıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim