• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kayıkçı: “Galericilere Bir Dayatma Söz Konusu”

Kayıkçı: “Galericilere Bir Dayatma Söz Konusu”
Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkan Yardımcısı Sayim Kayıkçı, oto galericilerin ortak alanda toplanma konusunda Mersin'de bir dayatmayla karşı...

Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkan Yardımcısı Sayim Kayıkçı, oto galericilerin ortak alanda toplanma konusunda Mersin'de bir dayatmayla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Biz devlet büyüklerimizden önümüzün açılıp, bizi kendi belirlediğimiz alanlara yönlendirmelerini istiyoruz" dedi.

MOGDER Başkan Yardımcısı Kayıkçı, yazılı bir açıklama yaparak, oto galericilerin yer sorunuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları bir kez daha gündeme getirdi. MOGDER'in Mersin'de oto galericilerin bir araya gelerek kurdukları bir dernek olduğunu kaydeden Kayıkçı, "2008 yılında İçişleri Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile oto galericilerin belirli bir ortak alanda toplanması istedi. Bunun için bir alan belirlendi ve oto galericiler olarak belirlenen alan bize sorulmadan kararlaştırıldı. Belirlenen bölge lokasyon olarak oto galericilere uygun olmadığından sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelip sorunlarımızı daha rahat ifade edeceğimizi düşünerek böyle bir dernek kurma gereği duyduk" ifadelerini kullandı.

Mersin'de sektöre karşı yapılan bir yanlış olduğunu ve dernek olarak bu yanlışı göz göre göre kabullenmek istemediklerini vurgulayan Kayıkçı, şöyle devam etti: "Kooperatif usulü yapılması gereken oto galericiler sitesini bir şahsa vererek, maliyet fiyatının çok üstünde rakamlarla bize pazarlamaya çalıştılar. Oto galericiler olarak bize bir dayatma söz konusu. Biz bu işi belirlediğimiz lokasyon haritamıza göre yürütmek istiyoruz. Oto Galericiler Sitesi'nin hangi alanda kurulacağını bu işin ekmeğini yemiş ve bu işin mutfağından gelen insanlara sormaları gerekiyordu. Biz devlet büyüklerimizden önümüzün açılıp, bizi kendi belirlediğimiz alanlara yönlendirmelerini istiyoruz. Bize şu anda en uygun yer Mezitli ve Davultepe lokasyonudur. Çünkü bizim otomotiv sektöründe ana bayilerin çoğu bu bölgede. Biz kurduğumuz kooperatif ile birlikte kendi belirlediğimiz yerde işimizi yapmak istiyoruz. Sektörümüzü yıllardır meşgul eden bu sorun karşısında yerel yönetimlerin önümüzü açmalarını bekliyoruz."

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge sonrasında gelinen son durumu da özetleyen Kayıkçı, "2008 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından oto galericilerinin yerleşim yerleri dışına taşınması ile ilgili yayınlanan genelgenin ardından, Mersin Valiliği belediyelere bir yazı daha gönderdi. Bu yazıda, öncelikle büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 100 binden fazla olan ilçe belediyelerinde Oto Galericiler Sitesi açılmasının uygun olduğu belirtildi. Şu anda Mezitli'de 200 dönümlük bir yer belirlendi ve Mezitli Meclisi'nde kararı alındı. Bu meclis kararına istinaden çevre ve imar komisyonları ile görüşüldü. Fakat bu durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi gündeme almıyor. Bizler de kentimizde vergi veren, istihdam sağlayan işletmeleriz. Bizlerin isteklerinin görmezden gelinmesi karşısında biz bu dayatmayı kabul etmiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, herhangi bir ilçenin kendi sınırları dahilinde aldığı bir kararı gündeme almayarak görmezden gelmesi kabul edilebilir gibi değil. Yıllardır çekilen bir çile var ve bunu görmezden gelen bir yerel yönetim. Biz bu konuda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile de bir toplantı yaptık, fakat bir türlü sonuca ulaşamıyoruz. Yerel yönetimlerin sesimize kulak vermesini istiyoruz. Mezitli ilçemizde belirlenen lokasyonda bir oto galericiler sitesini kendi imkanlarımız ile yapabiliriz. Son olarak şunu belirtmek istiyorum ki, her ne şartta olursa olsun Toroslar ilçesinde bulunan mevcut oto galericiler sitesine taşınmayacağız"" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim