• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kaybolan Alzheimer hastaları parmak izinden bulunacak

Kaybolan Alzheimer hastaları parmak izinden bulunacak
Kaybolan Alzheimer hastaları, parmak izi yöntemi ile bulunacak. Hastalar, kayboldukları zaman daha önce gerekli bilgilerle birlikte veri tabanına işlenmiş...

Kaybolan Alzheimer hastaları, parmak izi yöntemi ile bulunacak. Hastalar, kayboldukları zaman daha önce gerekli bilgilerle birlikte veri tabanına işlenmiş parmak izlerine başvurularak, kimlik bilgisi ve akrabalarına ulaşılabilecek.

Türkiye Alzheimer Derneği ve Emniyet iş birliği ile başlatılan proje kapsamında Tarsus'ta tanıtım toplantısı yapılarak, hastaların ve yakınlarının parmak izleri alındı.

Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlılar Erinçevi'nde proje tanıtım toplantısında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, "Uygulamamız, yaşlılarımızın herhangi bir yerde unutulması ve kaybolması halinde kim olduklarının tespitinin yapılabilmesi için oluşturulan bir veri tabanı. Bu uygulama kendilerinin ve yakınlarının rıza ile parmak izi almak ve fotoğraflamak suretiyle kendini ifade edemeyen yaşlılar ve Alzheimer'li hastalar açısından oluşturulan veri tabanı olacak. Bu veri tabanı ile yolunu şaşırmış yaşlılarımızın yakınları ile parmak izi ve fotoğraf eşleştirmesi sayesinde irtibata geçebilmemize imkan tanınmış olacak ve bulduğumuz yaşlıları yakınlarına teslim etmiş olacağız." dedi.

MERSİN'DE 15 BİN ALZHEİMER HASTASI VAR

Mersin'de 15 binin üzerinde Alzheimer hastası olduğunu ifade eden Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi adına Profesör Doktor Aynur Özge ise uygulamayı şöyle anlattı: "Türkiye'de şu anda 1 milyonun üzerinde, Mersin'de ise 15 bini geçen Alzheimer hastamız var. Hastalarımızın en önemli özelliği; bulundukları zamanı, mekânı ve çevrelerindeki kişileri doğru ayırt edemiyorlar. Yani kim olduklarını ve ne yapmak istediklerini bilemiyorlar. Bu durumla karşılaşıldığında pratik yoldan kişinin kim olduğuna, nerede ikamet ettiğine ve yakınlarına ulaşmak noktasında bu veri tabanı devreye giriyor ve hastalarımız en seri şekilde ailelerine teslim ediliyor."

Kaybolan Alzheimer hastaları parmak izinden bulunacak

Kaybolan Alzheimer hastaları parmak izinden bulunacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim