• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kayapınar’da engellilere yüzme kursu

Kayapınar’da engellilere yüzme kursu
Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Başkanı Mustafa Kılıç, Engelsiz Yaşam Merkezinde açılan kurslarda öğrenim gören engellilere yönelik düzenlenen...

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Başkanı Mustafa Kılıç, Engelsiz Yaşam Merkezinde açılan kurslarda öğrenim gören engellilere yönelik düzenlenen yüzme kursunu ziyaret etti.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yüzme kursu açıldı. Engelli ve dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik verilen yüzme kursuna katılan öğrenciler yüzme hocaların gözetiminde yüzme öğreniyorlar. Merkezi ziyaret eden Başkan Kılıç, yüzme kursundaki öğrencilerle birebir görüştü.

İçişleri Bakanlığı'nca yapılan görevlendirmenin ardından yaptığı yenilikçi yerel hizmetlerle adından söz ettiren Kayapınar Belediyesi, sosyal ve kültürel aktivitelerin yanı sıra engellilerle yönelik çalışma yürütüyor. Görevlendirme ile birlikte Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Engelsiz Yaşam Merkezi, 80 engelli ve dezavantajı ailelerin çocuklarının sosyalleşmesine imkan sağlıyor.

Deri işlemeciliği, takı tasarım ve saz kurslarının ardından yüzme kursu da açıldı. Deneyimli yüzme hocalarının gözetiminde yüzmeyi öğrenen engellilerin oldukça mutlu olduğu gözlendi. Kayapınar Belediye Başkanı ve Kaymakamı Mustafa Kılıç, Engellilere yönelik açılan Yüzme Kursu'nu yerinde görmek için Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Merkez yetkilileri tarafından karşılanan Başkan Kılıç, merkezde açılan kurslar ve işleyişleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra yüzme kursunda yüzme öğrenin öğrencilerle görüşen Başkan Kılıç, ardından diğer kursları gezdi.

Kayapınar Belediye Başkanı ve Kaymakamı Mustafa Kılıç, bir süre önce açtıkları Engelsiz Yaşam Merkezinde 80 Engelli ve dezavantajlı çocukların eğitim gördüğünü belirterek, "Merkezimize gelen öğrencilerimizi servislerle evlerinden alıyoruz, kursları bittikten sonra yeniden servislerimizle evlerine bırakıyoruz. Deri işletmeciliği, takı tasarım ve saz kurslarımız var. Engelli çocuklarımızın sosyal ve el becerileri gelişiyor. Ayrıca ürettikleri ürünlerle kendilerine bir katma değer sağlıyorlar. Yine İş-Kur ile birlikte yapılan projelerle birlikte ayda 500 lira iş kurdan ödenek aktarılıyor. Belediye olarak biz de bir o kadar ödenek aktarıyoruz. Hem ailelerine katkıda bulunuyorlar hem de burada sosyalleşiyorlar. Ayrıca güzel vakit de geçiriyorlar" diye konuştu.

"Onlara özgüven aşılıyoruz"

Merkez aracılığıyla engellilere özgüven aşıladıklarının altını çizen Başkan Kılıç, "Merkezde diğer kurslarımızın yanı sıra yüzme kursu da açtık. Engellilerimize yönelik at binme etkinliği ve Tatil organizasyonları yapıyoruz. Onların hayata daha sıkı tutunmalarını gayret gösteriyoruz. Toplumda özgüven kazanıyorlar. Kendilerinin bu toplumun bir parçası olduğunu hissediyorlar. Biz onlara daha kaliteli bir yaşam sağlamak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Engelli vatandaşlarımıza dışlanmış gözüyle bakmıyoruz. Bildiğiniz gibi zaten Merkezimizin adını da Engelsiz Yaşam merkezidir. Onların engelli olmadığını hissettirmeye çalışıyoruz. Böylelikle onlara bir özgüven geliyor. Onlar normal bir bireymiş gibi davranarak, özgüven aşılamaya çalışıyoruz. Eve geçindirmenin kaygısını yaşıyorlar gibi mutlu oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Kendileriyle görüşen Başkan Kılıç'a el emekleri olan takıları hediye eden engelli kursiyerler, kurslardan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kayapınar’da engellilere yüzme kursu

Kayapınar’da engellilere yüzme kursu

Kayapınar’da engellilere yüzme kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim