• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kayağın TEK Adresi

Kayağın TEK Adresi
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Türkiye'de Uludağ, Kartalkaya ve Erciyes başta olmak üzere birçok kayak merkezi sezonu erken...

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Türkiye'de Uludağ, Kartalkaya ve Erciyes başta olmak üzere birçok kayak merkezi sezonu erken kapattı. Hala bir metre karın bulunduğu Palandöken ve Konaklı, bu sayede Türkiye'de kayak yapılabilen merkezler haline geldi.

Rus jetinin düşürülmesiyle kış sezonuna kötü bir başlangıç yapan turizmciler beklenen kar yağışının olmaması nedeniyle de hayal kırıklığına uğradı. Sömestr tatilinden hemen sonra ilk olarak Bursa Uludağ kar olmaması nedeniyle sezonu kapattığını duyurdu. Ardından Bolu Kartalkaya ve Kayseri Erciyes'te ki oteller de kapısına kilit vurdu. Diğer merkezler de hem hava şartları hem de ilgi görmemeleri nedeniyle sezonu erken kapatmak zorunda kaldı.

KAYAK YAPILABİLEN TEK MERKEZ

Sezon içinde etkili kar yağışına sahne olan ve suni karla desteklenen Palandöken ve Konaklı'da ise kayak keyfi hala devam ediyor. Son iki yıldır Valilik başta olmak üzere otellerin yaptıkları tanıtımlar sayesinde yerli ve yabancı turistlerin büyük dikkatini çeken Palandöken ve Konaklı bu sezon 100 bin kişiyi ağırladı. Özelleştirme İdaresi bünyesindeki tesislerden 500 bin geçiş sağlanırken, gece kayağı imkânı tanıyan Sway Hotel'in telesiyejini de 24 bin kişi kullandı.

OTELLERDE YER YOK

Türkiye'de kayak yapılabilen tek yer olması özelliğiyle Palandöken'deki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Meteoroloji verilerine göre son 10 yılın en yoğun kar yağışını alan Palandöken ve rüzgârın daha az etkili olduğu Konaklı bu avantajlarıyla da Avrupa'nın dikkatini çekti. Dünya'da yaşanan iklim değişikliği nedeniyle en az 2050 yılına kadar kayak yapılabilecek merkezler arasında öne çıkan Palandöken ve Konaklı'nın önümüzdeki yıldan itibaren Avrupalı turist akınına uğrayacağı öngörülüyor.

PALANDÖKEN KAR İLE BİRLİKTE ÜNLÜ YAĞDI

Öte yandan bu sezon Palandöken'e adeta ünlü yağdı. Genellikle Uludağ'ı tercih eden magazin dünyasının ünlü isimleri bu yıl kar kalitesi, pist uzunluğu ve eğlenceler imkânları nedeniyle Palandöken'deydi. Çağla Şikel, Mustafa Sandal, Pınar Altuğ, Jülide Ateş, Harun Tan ve daha birçok ünlü ismi ağırlayan Palandöken, şimdiden yeni sezon için rezervasyon almaya başladı.

BELEDİYE OTOBÜS SEFERLERİ BAŞLATTI

Büyükşehir Belediyesi de vatandaşlar ve kent merkezinde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerine ulaşımını sağlayabilmek için otobüs seferleri düzenlemeye başladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü itibariyle başlayan seferler sayesinde vatandaşlar kayak merkezlerine daha rahat ve ucuz bir şekilde ulaşabilecek.

OTOBÜSLERİN HAREKET SAATLERİ

İstasyon meydanından hareket edecek olan belediye otobüslerinin hareket saatleri şöyle: 09.15 - 11.15 - 13.15 - 15.15; Palandöken Kayak Merkezi hareket saati: 09.30 - 11.30 - 13.30 - 15.30; Konaklı Kayak Merkezi dönüş saati: 10.30 - 12.30 - 14.30 - 16.30

Kayağın TEK Adresi

Kayağın TEK Adresi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim