• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Kaya, Güven Tazeledi

Kaya, Güven Tazeledi
Muş'un Bulanık ilçesinde, Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2015 Mali ve Olağan Kongresi bir arada yapıldı.

Muş'un Bulanık ilçesinde, Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2015 Mali ve Olağan Kongresi bir arada yapıldı. Kongre sonunda mevcut başkan Yakup Kaya, güven tazeledi.

Bir kıraathanede yapılan kongre divan heyetinin oluşturulması faaliyet ve mali raporların okunması ile başladı. Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut başkan Yakup Kaya, tekrar Bulanık Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na seçildi. Seçim sonunda bir teşekkür konuşması yapan Kaya, önceki yönetimlerin kendilerine bir enkaz bıraktığını belirterek, "Bizden önceki yönetimler, kredi kooperatifini bir enkaz olarak bırakmışlardı. Bulanık esnafının hiçbir şekilde sıkıntılarını giderecek bir çaba içerisine girmemişlerdi. Esnafı kalkındıracak ve destek olabilecek ciddi bir kredi vermedikleri gibi, vermiş olsalar bile keyfi ve belli şahıslara peşkeş çekilmişti. Vermiş oldukları kredilerin geri dönüşümü sağlanmadığı gibi, hiçbir şekilde takibi yapılmamıştır. Bundan dolayı kooperatif yıllarca kapalı kalmış, hiçbir esnafımız bu kurumdan faydalanamamıştır. Göreve geldiğimiz günden itibaren işlevsiz olan bu kurumu büyük bir emek ve çaba sarf ederek işler hale getirdik. Esnafımızın neredeyse tamamına yakını kurumumuzun imkânlarından faydalanmaya başladı" dedi.

Konuşmalarında tüm esnaflara eşit mesafede olduklarını belirten Kaya, " Bulanık esnafına verdiğimiz hizmetler doğrultusunda kolaylık sağlansın, esnafımız rahat kredilerini kullansın diye yoğun bir çaba sarf ederek Halk Bankası'nın ilçemizde şube açmasını sağladık. Geçen on yıllık süre zarfında esnafımıza eşit ve adil şartlarda kredi imkânlarını sağladık. Mali geliri olmayan ve yeni kayıtlı olan esnafların kalkınması için kredi imkânlarını sağladık. Vermiş olduğumuz krediler sayesinde esnafın ciddi bir şekilde rahatlamış ve katkı sağlamıştır. Yeni iş açan esnaflarımıza da katkı adına talep ettikleri krediyi ilgili yerlerle görüşerek kontrollü bir şekilde sağlamaya çalıştık. İlçemiz, vermiş olduğumuz krediler sayesinde bölgemizde ekonomik kalkınmada sayılı yerler arasında yerini almıştır" ifadelerini kullandı.

Kaya, Güven Tazeledi

Kaya, Güven Tazeledi

Kaya, Güven Tazeledi

Kaya, Güven Tazeledi

Kaya, Güven Tazeledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim