• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Kavşak Çalışmalarına Vatandaştan Destek

Kavşak Çalışmalarına Vatandaştan Destek
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda 5 ilçeye yapılacak kavşak projeleriyle ilgili çalışmalarda gelinen aşama hakkında meclis...

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda 5 ilçeye yapılacak kavşak projeleriyle ilgili çalışmalarda gelinen aşama hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Alaşehir, Saruhanlı, Turgutlu ve Ahmetli ilçelerine yapılacak olan kavşak projelerinde gelinen aşama hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Toplantı öncesi Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'deki hain saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerini anan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Hakkari, Şırnak ve Mardin'de 4 evladımız, dün akşam Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırılarda da 2 askerimiz şehit oldu. Her gün 5-6 evladımızın şehit haberini almak, artık sabrımızı zorlamaktadır. İnşallah kısa zamanda gerekli önlemlerin alınarak bu acı haberlerin son bulması sağlanır. Bu duygularla şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum.

"HALKIN GÖRÜŞÜNE BAŞVURDUK"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ilçeye yapacağı kavşak projeleriyle ilgili Saruhanlı ve Ahmetli'de yaptırılan saha araştırması hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ergün, "Büyükşehir Belediyesi olarak Saruhanlı ve Ahmetli ilçelerimize yapmayı planladığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden projelerinin onayını aldığımız kavşak projelerimizle ilgili iki ilçemizde de saha araştırması yaptık. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden proje onaylarını aldığımız ve ilçelerimizdeki trafik sorunlarını en aza indirgeyecek bu önemli projelerimizle ilgili halkımızın da görüşüne başvurduk. Şimdi sizlerle yaptığımız bu çalışmayı paylaşmak istiyorum" dedi.

SARUHANLI'DA PROJEYE YÜZDE 99,6'LIK DESTEK

İlk olarak Saruhanlı saha araştırması hakkında bilgi veren Başkan Ergün, "Saruhanlı ilçemizde araştırmaya katılan vatandaşlarımızın yüzde 99,6'sı Kent Geçişi Katlı Kavşak Projesi'nin yapılmasını istediğini ifade ederken, yüzde 0,4'ü ise yapılmasını istememiştir. Kavşak yapılmasını istemeyen yüzde 0,4'lük bölüme neden istemedikleri yönünde soru yönelttiğimizde bu 0,4'lük oranın yüzde 50'si yol yerine başka işler yapılmasını, yüzde 50'si de yapılmasına inanmadıklarını belirtmişlerdir. Saruhanlı ilçemiz için hazırladığımız projeyi beğenip beğenmediklerini sorduğumuzda ise, yüzde 96,9 gibi bir oranda beğendim cevabı alınmıştır. Yine vatandaşımıza bu projemizin halkın ulaşımını rahatlatacağını düşünüp düşünmemesine ilişkin yönelttiğimiz soruya ise, vatandaşlarımızın yüzde 99,1'i evet rahatlatır cevabı verdi" diye konuştu.

AHMETLİ'DE DESTEK YÜZDE 95,9

Başkan Ergün, Ahmetli araştırması ile ilgili de şunları söyledi: "Ahmetli ilçemizde yaptığımız saha araştırmasında da araştırmaya katılan vatandaşlarımızın yüzde 95,9'u Kent Geçişi Katlı Kavşak Projesi'nin yapılmasını istediğini ifade ederken, yüzde 4,1'i ise yapılmasını istememiştir. Bu yüzde 4,1'lik dilime neden istemediklerini sorduğumuzda yüzde 50'si yapılacağına inanmadıkları, yüzde 50'si ise dükkanlarının zarar görmesine neden olabileceği yönünde yanıt vermişlerdir. Ahmetli ilçemiz için hazırladığımız projeyi beğenip beğenmediklerini sorduğumuzda ise, yüzde 97,7 gibi bir oranda beğendim cevabı alınmıştır. Projemizin halkın ulaşımını rahatlatacağını düşünüp düşünmemesine ilişkin yönelttiğimiz soruya ise, vatandaşlarımızın yüzde 98,3'ü evet rahatlatır yanıtı vermişlerdir. Özetle Karayolları Genel Müdürlüğü'nden aldığımız onayın ardından halkımız da bu önemli projelere vize vermiştir. Hızla ihale prosedür süreçlerini başlatıp, bu güzel projelerimize bir an önce başlamanın çabası içinde olacağımızı değerli meclis üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

YAKLAŞIK 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Turgutlu ve Salihli'nin kavşak projelerinin başlamak üzere olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Kesin uygulama projeleri için ihaleye çıkıyoruz. İki tanesi için gün alındı. Diğerleri için de bu hafta içinde ihale günü netleşir diye tahmin ediyorum. Bu 5 proje 70 ile 100 milyon lira arası bir yatırım. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından meclis üyelerine Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje görsellerinden oluşan animasyon video sunumu gerçekleştirildi.

Kavşak Çalışmalarına Vatandaştan Destek

Kavşak Çalışmalarına Vatandaştan Destek

Kavşak Çalışmalarına Vatandaştan Destek

Kavşak Çalışmalarına Vatandaştan Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim