• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kavak’ta Aksu ve Cevizli ıslah edilecek

Kavak’ta Aksu ve Cevizli ıslah edilecek
Samsun'un Kavak ilçesinde Aksu ve Cevizli Derelerinde ıslah çalışmaları başlatılıyor.

Samsun'un Kavak ilçesinde Aksu ve Cevizli Derelerinde ıslah çalışmaları başlatılıyor.

Kavak'ta göreve geldiği tarihten bu yana yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şimdi de ilçenin uzun yıllardır en önemli sorunlarından biri olan derelerin ıslah için harekete geçti. Kavak'ın sorunlarını belirlediği bir takvim planı ölçüsünde çözüme kavuşturduğunu ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "İnsanımızın yaşam kalitesini artırma iddiasıyla göreve geldik ve bu amaç doğrultusunda da sapmadan çalışıyoruz" dedi.

Görev süreci içerisinde Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek öncelikle alt yapı, ulaşım gibi temel sorunlarını çözümü kavuşturduklarını söyleyen Sarıcaoğlu, dönem içinde ayrıca ilçenin en büyük sorunu olan istihdam meselesine de el atarak bu yönde de çok büyük mesafeler aldıklarını belirterek, "İşsizlik sorununa çözüm getirmek ve gençlerimizin gurbete gitmelerini önlemek için Organize Sanayi Bölgemizin gelişimine önem verdik bu doğrultuda bir çok iş adamının ilçemize gelerek yatırım yapmalarını sağladık ve bugün öyle ki çalıştıracak personel için Belediyemizden anonsla işçi arar konuma geldik" diye konuştu.

Aksu Ve Cevizli ıslah edilecek

Bu çalışmaların dışında bölgenin sağlıklı gelişimi ve doğasının korunması amacını da ön planda tuttuklarını söyleyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şimdi de ilçenin Aksu ve Cevizli Derelerinin ıslah çalışmasını başlatacaklarını belirtti. Aksu ve Cevizli Dere ıslahlarının bölge için yaşamsal önemi bulunduğunu kaydeden Sarıcaoğlu, şöyle dedi: "Uzun yıllardır konuşulan ancak bir türlü el atılmayan bu sorunun çözümü de bize nasip oluyor. DSİ ile yaptığımız protokol çerçevesinde çalışmalar bir ay içerisinde başlayacak ve en kısa sürede bu derelerimizin ıslah çalışması tamamlanacak. Böylelikle çevresel atıklardan kurtaracağımız dereler ile bir anlamda doğayı ve insan sağlığını da korumuş olacağız. 1 yıl içinde tamamlanacak olan çalışma Kavak'ın kanayan yarasına merhem olacak. İlçemizin en büyük mahallesi olan 19 Mayıs Mahallesi içinden geçen ıslah çalışmaları mahallemize büyük katkı sağlayacak. İlçemize yapılacak olan bu büyük yatırımda vermiş olduğu katkılarından dolayı DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ve Samsun DSİ 71. Şube Müdürü Ahmet Serdar Güzel'e şahsım ve Kavak halkı adına teşekkür ediyorum."

Kavak’ta Aksu ve Cevizli ıslah edilecek

Kavak’ta Aksu ve Cevizli ıslah edilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim