• BIST 9548.09
  • Altın 2491.944
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5643
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Kavak’ta 2 Yılda 30 Proje Hayata Geçirildi

Kavak’ta 2 Yılda 30 Proje Hayata Geçirildi
Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, göreve geldiği günlerde 5 yılda 10 projeyi bitirebileceklerini düşünürken, 2 yılda 30 projeyi bitirdiklerini...

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, göreve geldiği günlerde 5 yılda 10 projeyi bitirebileceklerini düşünürken, 2 yılda 30 projeyi bitirdiklerini ifade etti.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı programına Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, ilçe belediyesi meclis üyeleri de katıldı.

Basın toplantısından önce yeni yapılan Taşhan'ı gezen Başkan Sarıcaoğlu ve basın mensupları, Taşhan hakkında işletme sahibi Dr. Halil İbrahim Dinler'den bilgi aldı. Toplantıda konuşan Başkan Sarıcaoğlu, göreve geldikleri tarihten bu zaman kadar ilçede yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi.

"5 YILDA 10 PROJE HEDEFLİYORDUK, 2 YILDA 30 PROJE BİTİRDİK"

2 yılda 30 projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavak sadece Kavak'a ait bir yer değil. Bizim Samsun'da oturan 120 bin hemşerimiz var. Kavak dışında oturan Kavaklı da çok var. Kavak sadece cenazelerde gidilen ya da düğünlerde gelinen bir ilçe değil. Kavak'ın bir tarihi ve kültürü var. Göreve geldiğimiz andan itibaren 2 seneyi tamamladık. Göreve geldiğimiz zaman bir toplantı yapmış ve yapmayı düşündüğümüz projelerden bahsetmiştik. Bize "Bu listeleri alırız, sizlere sorarız" demişlerdi. Bize o zaman "Bu kadar proje olur mu? Başkan göreve yeni geldi heyecanlı" demişlerdi. 5 yılda 10 proje yaparız diye hedefliyorduk. "Bu bizim için yeterli olur" diye düşünüyorduk. Çünkü altyapı yok, yollar sıkıntılı, istihdam yok, dış göç var, sosyal alanlar yok, gidilebilecek mekan yok, otel ve spor tesisi yok. Biz bu eksiklikleri gördüğümüz için burada olduk. Kavak'ı bir tık yukarı çıkartacağız diye göreve başladık. Şu ana kadar 2 yıl içerisinde 30 projeyi bitirdik. 2016 yılında da 42 projeyi bittirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılında 27 proje bitmiş olacak. 2018 de de10 projeyi bitirmiş olacağız. Bunların hiçbirisi hayal değil" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BİZE MÜTHİŞ DESTEĞİ VAR"

Projeleri aldıkları destekler sayesinde hayata geçirebildiklerini vurgulayan Başkan Sarıcaoğlu, "Kavak küçük bir belediye. İmkanları ve yapabilecekleri ortada. Biz bu belediyeyi devralırken de büyük bir borçla devraldık. Belediyenin gelirleri de yüzde 40 düştü. Biz bu kadar olumsuzluk içerisinde nasıl bu hizmetleri yapıyoruz? Destekler sayesinde. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle. Yusuz Ziya Yılmaz Başkanımızın müthiş desteği var. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu bizim için müthiş bir özgüven ve destek sağlıyor. Diğer destekleri de Bakanlıklardan, OKA'dan, DSİ'den, Karayollarından alıyoruz. Yani Kavak'ın gelişmesiyle alakalı olarak ne kadar argüman varsa biz hepsini kullanıyoruz. Kavak'ın gelişmesi için nereden ne alınması gerekiyorsa bunları yapmaya çalışıyoruz. Gittiğimiz kapılar da bize hiç kapanmıyor. Çünkü niyet halis olursa sıkıntı olmuyor" diye konuştu.

Kahvaltı programı, Kazancı Taşhan'da çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kavak’ta 2 Yılda 30 Proje Hayata Geçirildi

Kavak’ta 2 Yılda 30 Proje Hayata Geçirildi

Kavak’ta 2 Yılda 30 Proje Hayata Geçirildi

Kavak’ta 2 Yılda 30 Proje Hayata Geçirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim