• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kavak Tirit Evi törenle açıldı

Kavak Tirit Evi törenle açıldı
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavak Yusuf Ziya Yılmaz Parkı'nda yaptırılan tirit evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavak Yusuf Ziya Yılmaz Parkı'nda yaptırılan tirit evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde ilçemize bir Kavak Evi yapalım istedik. Yaptık ve bugün de açılışını yapıyoruz." dedi. Başkan Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş belediye edindiği Van'ın Gevaş İlçe Belediye Başkanı Sinan Hakan'ı katılımcılara tanıtarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi için Kavak, Bafra, Havza, Vezirköprü ne ise kardeş belediye Van'ın Gevaş ilçesinin de aynı yakınlıkta olduğunu söyledi. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin Kavak ilçesine yaptığı hizmetleri anlatarak, tirit evinin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın isteği ile yapıldığını söyledi.

Konuşmasında, sosyal belediyecilik faaliyetlerinin geliştirilmesinden yana olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Köylerimizde ahşap evler çürümeye bırakılmış. İlçelerde ise gördüğünüz gibi ahşap binaların yerini beton yapılar almış. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bu parka bir de Kavak Evi yapalım dedik. Yanına da ambar. Gördüğünüz bu ev yeni ahşap malzemelerden değil, Kavak'ın çeşitli köylerinden getirilip burada restore edilmiştir. Bu Kavak Evi, yılın 3-4 ayında tirit evi olarak kullanılacak. Yani tirit evi olacak, senenin diğer zamanlarında da sosyal etkinliklerde kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetlerde sadece Kavak İlçesinde değil, diğer ilçelerde de bulunuyoruz."

Açılışın ardından katılımcılara tirit ikram edildi. 12 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Yusuf Ziya Yılmaz Parkı ve Tirit Evi için 3 milyon lira harcama yapıldığı öğrenildi.

Kavak Tirit Evi törenle açıldı

Kavak Tirit Evi törenle açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim