• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kavak Kaymakamlığı’ndan Açıklama

Kavak Kaymakamlığı’ndan Açıklama
Samsun'un Kavak İlçe Kaymakamlığı, naylon barakada yaşayan 53 yaşındaki Durmuş Işık'a daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından...

Samsun'un Kavak İlçe Kaymakamlığı, naylon barakada yaşayan 53 yaşındaki Durmuş Işık'a daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ev yapıldığı, küçükbaş hayvan alındığı ve birçok kez yardımda bulunulduğunu bildirdi.

Samsun'da 8 yıl önce eşinden ayrılan 3 çocuk babası 53 yaşındaki Durmuş Işık'ın Kavak ilçesinin Çakallı Mahallesi'ndeki naylonla kaplı elektrik, su ve tuvaleti bulunmayan barakada yaşamasına ilişkin haberlerin medyada çıkması üzerine Kavak Kaymakamlığı bir açıklama yaptı.

Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Durmuş Işık, ilçemizin Çakallı Mahallesi'nde tek başına ikamet etmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendisine Kazancı Mahallesi'nde 2000 yılında anahtar teslimi altı ahır olan 2 katlı betonarme bir ev inşa ettirilmiştir. Ev inşası tamamlanan müracaatçıya 10 koyun, 1 koç alınmıştır. Koyunları 1 ay içerisinde satmıştır. Müteakibinde Kazancı Mahallesi'ndeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın inşa ettirdiği evini de satarak ilçe dışına çıkmıştır. Temmuz 2013 tarihinde ilçemize tekrar dönüş yapmıştır. Eşinden boşandığını ifade ederek nakdi yardıma başvurmuştur. O tarihte Kazancı Merkez Mahallesi'nde vakfımızca yaptırılmış olan başkasına sattığı evde yaşamaya başlamıştır. Şubat 2014 tarihinde bahar aylarında çiçek yetiştiriciliği yapması için su pompası, su hortumu, tohum alımı için belirli miktarda nakdi yardım bulunulmuştur. Durmuş Işık çiçek yetiştiriciliği işinde başarılı olamamıştır. Durmuş Işık 2014 kış mevsiminde bir süre ilçe dışında ikamet etmiş, 2015 yazında tekrar ilçemize dönmüştür. Çakallı mevkisindeki Kervan Menemen'in alt tarafında eski bir su değirmeninin üzerine iki odalı ahşap ev bir inşa etmiştir. Bu hususta vakfımızdan yardım almıştır. 2016 Ocak ayı içerisinde 10 bin liraya şu anki çadırının bulunduğu yeri satın aldığını beyan etmiştir. Çakallı mevkisi Kervan Menemen'in arkasındaki yeri, mülk sahipleri herhangi bir şey demediği halde kendisi yıkarak şu anki çadırının yerine taşınmıştır. 2000 yılından günümüze kadar gıda, kömür, nakdi yardım, ev yapım yardımı gibi birçok alanda vakfımız tarafından yardımlarda bulunulmuştur. Durmuş Işık'a 2015 yılında kömür yardımında bulunulmuştur. Durmuş Işık, vakfımıza 2 hafta önce müracaata bulunmuş ve ev yapım yardım talebi olmadığını, bahardan itibaren ev yapım talebinde bulunacağını ifade etmiştir. Durmuş Işık ile yapılan görüşme sonucunda vakfımız tarafından kiralanacak evde kalmak istemediğini söylemiştir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim