• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Katlı Otoparkın Yıkımına Karşı Dava Açıldı

Katlı Otoparkın Yıkımına Karşı Dava Açıldı
Zonguldak'ın Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası köy ve belde minibüslerinin kullandığı katlı otoparkın yıkım kararını durdurmak için...

Zonguldak'ın Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası köy ve belde minibüslerinin kullandığı katlı otoparkın yıkım kararını durdurmak için dava açtı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal açılan dava ile ilgili olarak yaptığı açıklamada esnafı asla mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Kdz. Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası 2. Başkanı Ahmet Küçük, Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin köy ve belde minibüsleri tarafından kullanılan katlı otoparkın yıkımına ilişkin kararın iptali için idare mahkemesine dava açtıklarını söyledi. Yıkımın gerçekleşmesi durumunda zor şartlarda çalışan köy ve beldelerdeki minibüslerin mağduriyet yaşayacağını ifade eden Küçük, bu tür kararlar alınırken şoför esnafına hiç danışılmadığını dile getirdi. Kdz. Ereğli'nin 90 köy ve üç beldesinde yaklaşık 500 aracın kullandığı katlı otoparkın yıkılmasının yanlış olduğunu savunan Küçük "Belediye meclisi karar aldı. Katlı otopark ve halk otobüslerinin olduğu yeri Mal Müdürlüğüne devri konusunda belediye meclis kararı aldı. Tabi bu kararlar alınırken Şoförler Odası'na hiç danışılmamış. Katlı otoparka bizim esnafımız arabalarını çekmektedir. Aynı zamanda otopark olarak kullanılmaktadır. Bizim üyelerimiz komple mağdur olmaktadır. Belediye başkanı bununla ilgili bir karar almadan önce Şoförler Odası ile birlikte karşılıklı olarak konuşması lazımdı. Karşılıklı olarak bir görüşümüz sorulmadı. Belediye kendi tasarrufu olarak yaptı. Fakat bizim burada 90 köyden gelen 400-500 tane minibüs mağdur duruma düşmüştür. Bize müracaat ettiler. Bizlerde bu esnafımızın mağduriyetini gidermek için bu müracaat karşılığında arazinin mal müdürlüğüne devrinin durdurulması için dava açmış bulunmaktayız" dedi.

"OTOPARK YIKILMAMALI"

Belediyenin katlı otoparkı zamanında aldığı otopark ücretleri karşılığında yaptığını dile getiren Küçük, yıkımın yanlış olduğunu savundu. Küçük açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; "Bu arkadaşlarımız her araç başına katlı otopark da peron tahsisi için 2 bin 300 lira para veriyor. Her çıkışta da köyün çıkışına göre çıkış parası veriyor. Ayriyeten bu bina yapılırken, belediyenin kendi parasından değil insanların ev yaparken verdikleri otopark parasından bu katlı otopark yapılmıştır. Belediye kendi parası ile bunu yapsa yıkabilir. Ama otopark parasından yapıldığı için otoparkın yıkılmaması lazım. Belediye şu anda buradan yaklaşık 300 bin lira para kazanmaktadır. Bu yıkıldığı zaman belediye gelirden mahrum kalacak, hem de üyelerimiz mağdur olacak. Biz yapılacak herhangi bir doğru işin karşısında değiliz. Bizim amacımız üyelerimiz mağdur olmasın. Yapılacak olan Kent meydanının altına birinci kat hususi, ikinci kat ise ticari arabalar buradan kalksın. Biz belediye ile sürtüşmek için hareket yapmış değiliz. Üyelerimizin menfaatlerini korumak için yürütmeyi durdurma davası açmış bulunmaktayız."

UYSAL: "ESNAFI MAĞDUR ETMEYİZ"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kent Meydanı projesi kapsamında çalışmalarının devam ettiğini ancak burada esnafın mağdur edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Uysal yaptığı açıklamada "Biz bu konuda 6 aydır çalışıyoruz. Biz esnafımızı asla mağdur etmeyiz. Ancak Kdz. Ereğli eğer marka şehir olacaksa, biz dünyanın en iyi ilçelerinden birisi olacağız iddiası ile yola çıktıysak bazı kriterlerimizle de dünya standartlarında olmamız lazım. Bu yönde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ama esnafımızı mağdur etmek gibi bir niyetimizde yok. Bizim bir Kent Meydanımız yok. Trafik sorununun çözümü içinde en önemli projede Kent Meydanı. Bu proje ortaya çıktığında bir çok sorunu da çözeceğini göreceksiniz" dedi.

Katlı Otoparkın Yıkımına Karşı Dava Açıldı

Katlı Otoparkın Yıkımına Karşı Dava Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim