• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kâtip Çelebi Aile Sağlığı Merkezleri, hem sağlık hizmeti, hem eğitim veriyor

Kâtip Çelebi Aile Sağlığı Merkezleri, hem sağlık hizmeti, hem eğitim veriyor
Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, oluşturduğu üç aile sağlığı merkezinde bir taraftan hekim ve hemşire adaylarına...

Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, oluşturduğu üç aile sağlığı merkezinde bir taraftan hekim ve hemşire adaylarına eğitim verirken, diğer yandan da bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sunuyor. Hedef ise İKÇÜ'nün hizmet verdiği aile sağlığı merkezlerini, röntgen ve ultrason gibi imkanların da sunulduğu, daha kapsamlı birimler haline getirmek.

Aile hekimliğinin en eski branşlardan biri olduğunu, ancak Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimliği uygulamasını başlatmasıyla birlikte popüler hale geldiğini söyleyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kurtuluş Öngel, İKÇÜ'ye bağlı 3 adet aile sağlığı merkezinin her birinde, 2 bin 800 kişiye hizmet verdiklerini söyledi.

Temel çalışma alanlarının hastaneler değil, birinci basamak sağlık merkezleri olduğunu dile getiren Öngel, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları anlaşma kapsamında, Çiğli-Balatçık, Narlıdere-Mithatpaşa Caddesi ve Karşıyaka-Mustafa Kemal Mahallesi'nde aile sağlığı merkezleri açtıklarını, bu sayede İKÇÜ'lü gençlerin uygulamalı eğitim, vatandaşların da kaliteli sağlık hizmeti alma şansını yakaladıklarını söyledi. Doç. Dr. Öngel, "Aile sağlığı merkezlerimiz 14 aydır faaliyet gösteriyor. Bu merkezlerde asistan arkadaşlar görev yapıyor, hem tıp fakültesi, hem de hemşirelikte okuyan öğrencilerimiz rotasyona yine bu merkezlere geliyor. Bir sağlık kurumu ama aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak hizmet veriyoruz." dedi.

HEDEF; KAPSAMLI AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ

Bu konuda öncü olan İKÇÜ'nün ardından, 9 Eylül Üniversitesi de İzmir'in Karabağlar semtinde bir aile sağlığı merkezi açtı. Her bir merkeze röntgen, ultrason cihazı almak, laboratuvar imkanı kazandırmak gibi hedeflerinin olduğunu söyleyen Öngel, hastanelerin yükünün de bu sayede azalacağını dile getirdi. Bu sistemin diğer üniversitelere de kısa süre içinde yayılacağını ifade eden Öngel, bunun tıp fakültesi ve hemşirelik öğrencilerinin yetişmesi için çok önemli bir alan olduğunu, bu merkezlerde, rutin sağlık taramalarından aşılara, sigara bıraktırma konusunda danışmanlıktan gebe takibine kadar çok geniş bir çerçevede hizmet verdiklerini söyledi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim