• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

‘Katılım Bankalarında Yönetim Kurulları Ve Danışma Kurullarının İşleyişi’ Konulu Konferans SAÜ’de Düzenlendi

‘Katılım Bankalarında Yönetim Kurulları Ve Danışma Kurullarının İşleyişi’ Konulu Konferans SAÜ’de Düzenlendi
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ile İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Katılım Bankalarında Yönetim...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ile İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Katılım Bankalarında Yönetim Kurulları ve Danışma Kurullarının İşleyişi" konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Feyzullah Orman katılım bankalarının en önemli sorunlarının sermaye ve likitide olduğunu belirtti. Katılım bankalarının Türkiye'deki gelecek vizyonuna değinen Orman, "Bankacılık sektöründen katılım bankalarının aldığı paydan ziyade, diğer konvansiyonel bankalar ne zaman katılım bankalarını örnek almaya başlar ise o zaman başarılı olduk diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, Albaraka Türk Katılım Bankası Danışma Kurulu Raportörü Feyzullah Orman konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansın ilk bölümünde kurumsal yönetim ilkeleri ile yönetim kurullarının yapılarından ve sorumluluklarından bahsedildi. Yönetim kurulları toplantılarının süreçlerini anlatan Feyzullah Orman, kurumsal yönetimin sadece katılım bankalarında değil devletin kurumlarında da uygulanması gerektiğini belirtti.

Etkinliğin devamında katılım bankalarında danışma kurulu yapısından bahseden Orman, "Dünyada İslami bankacılık alanında standartları belirleyen en başta gelen iki kurum Bahreyn merkezli Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) ve Islamic Financial Services Board (IFSB)dir. Dünyadaki tüm İslami bankaların bu kurumların standartlarına uyma gibi bir zorunluluğu olmamakla birlikte, birçok İslami banka onlarla uyum sağlamaya çalışmaktadır. Bahreyn de ise Merkez Bankası, ülkede faaliyet gösteren İslami bankaların AAOIFI kararlarına uymasını zorunlu kılmıştır" dedi. Türkiye'de her katılım bankasının kendi bünyesinde danışma kurulları oluşturduğunu ve bunların mutat olarak toplandıklarını belirtti.

Türkiye'de Danışma kurullarının kurumsal olarak kurulmasında özellikle yurtdışındaki yatırımcıların da etkisi olduğu belirten Feyzullah Orman, bu kurulların ilerleyen dönemlerde daha da fonksiyonel olacaklarını belirtti. Orman, "Katılım bankalarının en önemli sorunlarını sermaye yeterliliği ve likidite ihtiyaçları oluşturmaktadır. Katılım bankaları büyüdükçe yeni sermayeye ihtiyaç duymaktadır. Katılım bankaları mevzuatının geliştirilmesi ve standardizasyonun sağlanması diğer bir zorunluluktur" diye konuştu.

Katılım bankalarının Türkiye'deki gelecek vizyonu ile ilgili önemli noktalara değinen Orman, bu konuya ilişkin şunları söyledi: "Bankacılık sektöründen katılım bankalarının aldığı paydan ziyade, diğer konvansiyonel bankalar ne zaman katılım bankalarını örnek almaya başlar ise o zaman başarılı olduk diyebiliriz."

Konferansın sonunda Feyzullah Orman, katılımcıların sorularını yanıtladı.

‘Katılım Bankalarında Yönetim Kurulları Ve Danışma Kurullarının İşleyişi’ Konulu Konferans SAÜ’de Düzenlendi

‘Katılım Bankalarında Yönetim Kurulları Ve Danışma Kurullarının İşleyişi’ Konulu Konferans SAÜ’de Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim