• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Katar Emiri'nin Ankara'ya dikkat çeken gece ziyareti

Katar Emiri'nin Ankara'ya dikkat çeken gece ziyareti
Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin dünyayı sarstığı bugünlerde Katar Emiri'nin Ankara’ya gece ziyaretinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüşmesi dikkat çekti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgedeki olağanüstü gelişmelerin etkisiyle Çankaya Köşkü’nde bu akşam sıradışı bir görüşme yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani ile çalışma ziyareti çerçevesinde gece görüşmesi yapması dikkat çekti. Katar Emiri, Gül ile görüşmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de biraraya geldi.

Milliyet gazetesinden Aydın Hasan'ın haberine göre; Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani, 14 Şubat’ta Türkiye’ye ziyarette bulunmuştu.  Katar Emiri, Gül ile Ankara’da,  Başbakan Erdoğan ile Adile Sultan Sarayı'nda 1,5 saat görüşmüştü. Görüşmede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yer almıştı. Erdoğan, görüşmenin ardından Thani ile Kandilli İskelesi'nden tekneye binerek, deniz yoluyla Dolmabahçe Ofis'e hareket etmişti.

Katar Emiri, bu gece Türkiye’de yine görüşmelerde bulundu. Emir, saat 22.00’de Çankaya Köşkü’ne çalışma ziyaretinde bulundu. Gül ile Katar Emiri’nin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. El Tani, Köşk’ten Başbakanlık Konutu’na geçerek Erdoğan ile görüştü. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının uluslararası gündemde öne çıktığı bir süreçte bu görüşme dikkat çekti. Ayrıca Irak ve Suriye’deki gelişmeler ve IŞİD’in etkinliği dikkate alındığında Katar Emiri’nin geceyarısı Ankara’da yaptığı temaslar ilgi çekti.

Katar Emiri'nin Çankaya Köşkü'ne yaptığı çalışma ziyaretinin ardından Başbakanlık Konutu'ndaki gece yarısı görüşmesi bir toplantıya dönüştü. Erdoğan ile Katar Emiri'nin gece yarısı görüşmesine; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı  Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı  İbrahim Kalın da  katıldı.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşmeye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim