• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kastexpo İstanbul Fuar Merkezinde Kapılarını Açtı

Kastexpo İstanbul Fuar Merkezinde Kapılarını Açtı
Kapsamıyla il bazında düzenlenen ilk ekonomi zirvesi olacak Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi Kastexpo, "Birlikte Başarmak İçin" sloganıyla 13 Mart...

Kapsamıyla il bazında düzenlenen ilk ekonomi zirvesi olacak Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi Kastexpo, "Birlikte Başarmak İçin" sloganıyla 13 Mart tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi'nde 106 firmanın katılımıyla kapılarını açtı.

İstamonu gazetesi organizasyonuyla gerçekleşen ve İÇDAŞ, Kastamonu Entegre, SFC Orman Ürünleri, ÜNTEL Kablo, Dalgakıran Kompresör, Yılmaz Redüktör, Reis Gıda, Ferko İnşaat, TMS Grup, Bayraktar-Güryapı, TeksanJeneratör, HobbyLife, Artella gibi Türk ekonomisinde etkin yere sahip firmaların ve iş dünyasından önemli patronları bir araya getiren Kastexpo'nun resmi açılışı yapıldı.

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy 11. holde; İÇDAŞ Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım AŞ'nin İcra Kurulu Başkanı Ayhan Aslan'ın genel başkanlığını yaptığı Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen zirve ticaret hacminin geliştirilmesinin yanı sıra; sanayiciler, iş adamları ve girişimcilerin iş birliği anlaşması yapmasına da zemin hazırlıyor.

Fuarın açılışına Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ayhan Aslan, eski futbolcu Tanju Çolak, çok sayıda işadamı ve yerel siyasetçi katıldı.

Açılış konuşması yapan Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ayhan Aslan, "Türkiye'de ilk defa şehir fuarı yapıyoruz. Bu karma fuar Türkiye'de ilk olmaktadır. Fuarda 106 katılımcı firmamız var. Bu firmalar 27 sektörü temsil etmektedir. Bu fuarı Kastamonu'nun tanınması için yapıyoruz. İstanbul ve Türkiye'de çok Kastamonu'lu sanayicimiz yaşamaktadır. Bu fuarda tanışarak birbirimizle alışverişi daha hızlandırdık. 106 firma katıldı ve sergilerini yapıyor. İstanbul'da ilk defa yaptığımız bu fuarı önümüzdeki yıl 27-30 Aralık tarihinde 10 bin m2'de yapacağız. Sanayimizin daha güçlenmesini istediğimiz için fuarımızı ülkemiz ekonomisine katıyoruz" dedi.

Sanayicinin sesini her yerde duyurmaya çalıştıklarını belirten Kastamonu Milletvekili Murat Demir, şunları söyledi:

'Sanayicimizin sesini her yerde duyurmaya çalışıyoruz. Geçen günlerde Meclis'te konuşmalarımızda sanayiyi dile getiren tek biz olduk. Az önce fuarı gezdim. Daha önce çok fuara gittik. Bu fuarda herhangi bir eksik bulamadım. Güzel bir organizasyon yapılmış. Sanayi anlamında Türkiye'de yapılan tek organizasyon. Sayın Genel Başkanın ve ekibinin bunu yapması gurur verici bir olaydır. İstanbul'da sanayiciyiz ama birbirimizi tanımıyoruz. Bana göre burada Kastamonulu yüzde 25'lik bir kısım var. Mali değerlerinde bahsedildiğinde ciddi bir rakam. Bana göre sanayici iş adamı anlamında Kastamonu ilk sırada yer alıyor'

Milletvekili Demir konuşmasına şu sözlerle son verdi: Siz işadamları ekstra bir harcama yapmak ya da yatırım yapmak isterse İstanbul'a değil Kastamonu'ya yapın'

Dört gün boyunca iş dünyasını ilgilendiren etkinliklerin yer alacağı KASTEXPO'da KOSGEB Başkanı Recep Biçer'in "2023 vizyonunda KOSGEB'in KOBİ'lere desteği', Yeminli Mali Müşavir Yaşar Kızılkum ise "İş Gücü Eğitimi ve İşverenlere Sağlanan Teşvikler" konusunda konferansı olacak.

Kastexpo İstanbul Fuar Merkezinde Kapılarını Açtı

Kastexpo İstanbul Fuar Merkezinde Kapılarını Açtı

Kastexpo İstanbul Fuar Merkezinde Kapılarını Açtı

Kastexpo İstanbul Fuar Merkezinde Kapılarını Açtı

Kastexpo İstanbul Fuar Merkezinde Kapılarını Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim