• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Kastexpo Fuarında, 106 Firmanın Cirosu 5 Milyar Dolar

Kastexpo Fuarında, 106 Firmanın Cirosu 5 Milyar Dolar
KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, KASTEXPO Fuarına katılan 106 firmanın cirosunun 5 milyon dolar olduğunu söyledi.

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, KASTEXPO Fuarına katılan 106 firmanın cirosunun 5 milyon dolar olduğunu söyledi.

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Genel Başkanı Ayhan Aslan, "Birlikte Başarmak İçin" sloganıyla gerçekleştirecekleri Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesine (KASTEXPO) katılımcı olan toplam 106 firmanın cirosunun 5 milyar dolar değerinde olduğunu kaydetti.

İstanbul Fuar Merkezi'nin 11. holünde 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi (KASTEXPO)'nun bu yıl ilk kez gerçekleşecek olmasına rağmen 106 firmayla güzel bir ivme yakaladığını belirten Aslan, "Bu yıl 5 bin metrekare alanda ve 106 katılımcı firmamız bulunuyor. Zirveye katılan firma ciroları toplamda 5 milyar dolar değerinde. Zirveyle birlikte özellikle İstanbul'da bulunan Kastamonu iş dünyasının kendi keşfine yönelik girişimleri sonuç buldu. Verimli bir iş zirvesi bizi bekliyor. Bu kapsamda katılımcı firmalarımıza ve gelecek ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

SADECE 6 ŞİRKETİN CİROSU 3,5 MİLYAR DOLAR

Kısa sürede taleplere cevap veremeyecek kapasitede bir doluluğa eriştiklerinin altını çizen Aslan, "Sadece iki ay gibi, kısa sürede nerdeyse tüm stantlar doldu. KASTEXPO'nun planlama sürecinde gurur duyduğumuz birçok önemli ayrıntıyı da gördük böylece. Bunlardan biri firmalarımızın ekonomik hacmi oldu. Öyle ki sadece İÇDAŞ Çelik Tersane A.Ş., Kastamonu Entegre, İÇDAŞ Enerji A.Ş, SFC Orman Ürünleri, ÜNTEL Kablo A.Ş. ve Dalgakıran Kompresör A.Ş. gibi 6 Kastamonulu şirketin toplam üretimden elde ettiği net satışları 3 milyar 500 milyon doları buluyor. Diğer katılımcı firmalarımızla birlikte bu rakam fazlasıyla 5 milyar doları aşıyor" diye konuştu.

İstanbul Fuar Merkezi'nde 10-13 Mart'ta düzenlenecek zirvenin iş dünyasını yatırım konusunda bilgilendirecek konferanslara imza atacağına dikkat çeken Aslan, "KASTEXPO'da KOSGEB Başkanı Recep Biçer'in "2023 vizyonunda KOSGEB'in KOBİ'lere desteği', Yeminli Mali Müşavir Yaşar Kızılkum ise, "İş Gücü Eğitimi ve İşverenlere Sağlanan Teşvikler" konusunda konferansı olacak. Böylece iş adamlarımız yatırım planlarına çözüm ortaklığı bulabilecekler" şeklinde konuştu.

"2017 HEDEFİMİZ İKİ KAT DAHA BÜYÜK"

KASTEXPO'nun TOBB'un resmi fuar listesine girmesi için girişimlerin başlatıldığını söyleyen Aslan, 2017 yılı takviminin belirlendiğini de kaydetti.

Aslan, 2017 yılında 27-30 Aralık tarihlerinde 12 bin sergileme kapasitesine sahip 9. ve 10. hollerde yaklaşık 230 firmanın yer almasının planlandığını belirtti.

2017 yılında İstanbul Fuar Merkezi alanında 9. ve 10. hollerde düzenlenecek KASTEXPO'nun "Alın Terimizin Bereketiyle" sloganıyla yapılacağını bildiren Aslan, şunları söyledi: "Önümüzde sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve girişimcilerimizi bekleyen heyecan verici bir süreç var. Bu sürecin devam etmesi gerektiğini düşündüğümüz için KASTEXPO'nun 2017 yılında 27-30 Aralık tarihleri arasında ikincisini düzenleme kararı aldık. 2017 hedefimiz hem alan hem de katılımcı firma açısından iki buçuk kat daha büyük"

KASİAD Genel Başkanı Aslan, şunları kaydetti: "Alın Terimizin Bereketiyle" sloganıyla 27-30 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek KASTEXPO, 12 bin metrekarelik sergileme kapasitesine sahip iki holde yapılacak. Önümüzdeki yıl İstanbul Fuar Merkezinin 10. ve 11. hollerinde düzenlenecek. Kastamonu Sanayici ve İş Dünyası Fuarının açık otopark ve kapalı otoparkların yanısıra 400 kişi kapasiteli konferans salonları, VIP ve Organizatör firmanın kullanacağı dekore edilmiş 64 metrekarelik ofis, fuar merkezi yönetim, teknik ofisleri, hostes odası ve otomasyon odası ile basın mensuplarının kullanımına sunulmuş 60 metrekarelik Basın Odası Klimatize edilmiş, genel aydınlatmalı sergileme ortamı stant alanlarında; temiz - pis su, elektrik, telefon ve basınçlı hava ihtiyaçlarını karşılayan sabit prizler gibi birçok ayrıntının yanı sıra Yeşilköy'ün dünya ticaret merkezi oluşu ve ulaşım araçlarının yaygınlığı KASTEXPO'yu daha etkin kılacak"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim