• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kastamonu’da Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış

Kastamonu’da Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış
Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler örnek bir çalışmaya imza atarak 3 sokak hayvanını sahiplendirdi.

Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler örnek bir çalışmaya imza atarak 3 sokak hayvanını sahiplendirdi.

İdeal bir öğrenci topluluğu amacı doğrultusunda sosyal alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu, sokak hayvanlarını da unutmuyor. Topluluk mensubu öğrenciler sokakta bitkin halde buldukları 3 köpeği tedavilerini gerçekleştirdikten sonra sahiplendirdi.

Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler ayrıca zor durumda olan sahipsiz hayvanların bakımlarını da üstlenerek onların sağlıklı bir yuva bulmalarına katkı sağlıyor.

Her canlı gibi hayvanların da hayat hakkı olduğunu vurgulayan Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu Başkanı İrem Tonbul sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde topluluk üyesi arkadaşlarıyla beraber sokak hayvanlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

'HAYVANLARI SEVMEYEN İNSANLARI DA SEVMEZ'

'Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez" anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren İrem Tonbul: "Sokak hayvanlarının sağlığına ve yaşam haklarına saygı göstermek zorundayız. Biz sahiplendirdiğimiz hayvanları bulduğumuzda açlıktan, hastalıktan bitkin haldeydi. Öncelik olarak yaralı köpeklerimizin yaralarını tedavi ettirdik. Onların tekrar aynı duruma düşmemesi için neler yapabileceğimizi arkadaşlarımız arasında istişare ettik. Kastamonu Üniversitesi içerisinde yemekhaneden yemek alarak köpeklerimizin karınlarını doyurmaya çalıştık. Belli bir zaman sonra köpeklerimizi normal sağlığına kavuştuğunda köpeklerin varlığı diğer üniversite öğrencilerimiz arasında korkuya neden oldu. Doğal olarak korkularında haklı olabilirler. Biz her ne kadar saldırgan olmadıklarını belirtsek de köpeklerimizi yerleşke içerisinde durduramadık. Sonuç olarak bu durum köpeklerimizi sahiplendirmemize vesile oldu. Bu durum da bizi fazlasıyla mutlu etti" dedi.

'TEK AMACIMIZ BİR FARKINDALIĞI ORTAYA ÇIKARMAK'

Kastamonu'da hayvanlarla ilgilenenlerin sayısının çok az olduğuna dikkat çeken Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu Başkanı İrem Tonbul: "Belki biz bir avuç insanız, yaptıklarımız bazı kesimler tarafından pek dikkate de alınmayabilir. Ama olsun biz yaptığımız işi birilerinin gözüne girelim diye yapmıyoruz. Ama nedense insanlar sokak hayvanları konusuna çok kapalı. Hayvan seven çok seviyor, sevmeyen hiç sevmiyor. Aşılamaya çalışıyoruz. Herkes kapısının önüne akşamdan kalan yemeği koysa bir kişinin bin kişi uğraşması için gerek kalmayacak. Bizim tek amacımız bir farkındalığı ortaya çıkarmak ve inşallah bu farkındalığı en güzel şekilde ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

'MÜSLÜMANLIK HER CANLIYI SEVMEKTİR'

Türkiye'de hayvanların kapı önüne bağlanacak canlılar olarak görüldüğünü kaydeden Tonbul: "Kastamonu'ya bu bilinci kazandırmak istiyoruz. Hayvanlar kapının önüne zincirle bağlanacak, evi, apartman korusun tarzında bir canlı değildir. Hayvanların da bir hissi var. Hayvanlar yemek verenlere aşık oluyorlar. Kastamonuluların bunu bilmesi gerekiyor. Müslümanlık kendinden aşağıdaki her canlıya iyi davranmak demektir. İnsanlar önce bunu ayırt etmeli" açıklamasında bulundu.

İrem Tonbul ayrıca 3 hayvanın sahiplenmesinde katkı sağlayan hayvan sever Derya Semelioğlu ve Aydın Özcan'a teşekkür etti.

Kastamonu’da Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış

Kastamonu’da Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim