• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kastamonu’da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kastamonu’da Kısa Dönem Erler Yemin Etti
Kastamonu'da 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Kastamonu'da 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Kastamonu'da temel eğitim dönemini tamamlayan 362. kısa dönem acemi erlerin yemin töreni, Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Törene Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can ile çok sayıda davetli ve asker ailesi katıldı. Acemi erlerin yemin etmeleri ile başlayan program, Jandarma Er Bülent Zıvlak'ın konuşmasıyla devam etti.

Acemi erler adına konuşan J. Er Bülent Zıvlak, "Vatanımızın ve Cumhuriyetimizin şan ve şerefini her türlü tehlikelere karşı korumak için iç ve dış düşmanlara karşı savaşacağız. Sizlere hep iyi haberler göndereceğiz. Biz, Çanakkale'ye, Conkbayırı'na gidenlerin izinden gidiyoruz. Sakın üzülmeyin, çünkü biz sadece sizin onurunuz değil, bu vatanın, bu toprağın da onuruyuz. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır bilinciyle evlatlık görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza söz veriyoruz. Vazifemiz, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini korumak ve kollamaktır. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Arkadaşlarım adına hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Birliğe ilk katılan askerin kütüğe plaket çakmasıyla devam eden programda, ayrıca üstün başarı gösteren askerlere de hediyeler verildi. Asker ailelerinin büyük ilgi gösterdiği program, Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş'in konuşması ile devam etti.

Mehmet Özer Güneş, konuşmasında şunları kaydetti: "Büyük emek ve fedakarlıkla büyütüp asker ocaklarına yolladığınız evlatlarınız, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birer mensubu olarak karşımızda dimdik durmaktadır. Evlatlarımız Yüce Türk milletinin gurur kaynağıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bu değerli gençleri kazandıran anne ve babaları saygıyla selamlıyorum. Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Şanlı bayrağımız, askerlik hayatınız boyunca en zor koşullarda bile sizlere yol gösterecektir. Daima başınız dik, göğsünüz ileride olsun. Çünkü sizler, mazisi şan ve şerefle dolu aziz Türk milletinin evlatlarısınız. Görevinizi yerine getirmek için muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu asla unutmayınız. Ey kahraman Mehmetçik! Dünyanın hiç bir ordusunda yüreği senden daha geniş, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin en büyük payı senindir. Kahraman Mehmetçikler! İçtiğiniz andınız Türk Silahlı Kuvvetlerine sizlere ve tüm sevdiklerinize hayırlı olsun. And içme törenine katılarak bizleri onurlandıran ve bizlerle birlikte bu gururu paylaşan başta anne ve babalarımız olmak üzere tüm konuklarımıza şahsım ve tüm personelim adına şükranlarımı sunar, esenlikler diler, saygılar sunarım."

Törenin ardından aileler yemin eden askerlerle kucaklaşarak hasret giderdi.

Kastamonu’da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kastamonu’da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kastamonu’da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kastamonu’da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kastamonu’da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim