• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Kastamonu’da ’İyi Tarım Uygulamaları’ Yaygınlaştırılacak

Kastamonu’da ’İyi Tarım Uygulamaları’ Yaygınlaştırılacak
Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İyi Tarım Uygulamalı" konulu toplantı Kastamonu'da gerçekleştirildi.

Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İyi Tarım Uygulamalı" konulu toplantı Kastamonu'da gerçekleştirildi.

Türkiye'de iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı tarafından 2012 yılından beri yürütülen "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" planlama toplantısı Ilgaz Dağı Milli Parkı Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynaklar Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

2016 yılında Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Tekirdağ, Uşak ve Yalova illeri olmak üzere 28 ilde uygulanan proje ile iyi tarım uygulamaları Türkiye'de yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, bakanlık tarafından yürütülen projede tüketicilere güvenli ürün sağlanması, doğal kaynakların korunması, çevre dostu üretim tekniklerinin kullanılması, tarımsal üretimde izlenebilirliğin arttırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Yaman, toplantıda 2016 yılında gerçekleştirilecek olan faaliyetlerinin planlanacağını, ödeneklerin daha etkin kullanılması ve uygulamada birlikteliği sağlanmaya yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi.

İyi Tarım ve Organik Tarım Daire Başkanlığı İyi Tarım Uygulamaları Birim Koordinatörü Fehmi Mert ise iyi tarım uygulamalarının dünyada ve Türkiye'deki son durumu hakkında sunum yaparken Proje Koordinatörü Dilek Uyanık ise projenin 2015 yılının istatistiki değerlendirmesi ve 2016 yılında yapılması gereken faaliyetler ile uygulamada dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim