• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın:

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın:
Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu'da göreve geldikten sonra birçok projeye imza attıklarını ve bu çalışmalara herkesin saygılı olmasını istedi.

Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu'da göreve geldikten sonra birçok projeye imza attıklarını ve bu çalışmalara herkesin saygılı olmasını istedi.

Vali Günaydın, İl Genel Meclisi'nde düzenlenen İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı Faaliyet Raporunun görüşmelerine katıldı. Burada İl Genel Meclisi üyelerine seslenen Vali Şehmus Günaydın, hayata geçirilmesi planlanan projelerin el birliği ile yapılması gerektiğine işaret ederek, mükemmel olmadıklarını ancak mükemmeli ortaya çıkarmak için çalıştıklarını kaydetti. Vali Günaydın, somut ortaya konacak her türlü eleştiriyi kabul ettiklerini de sözlerine ekledi.

Geçmişten süre gelen bazı uygulamaları değiştirdiklerini ve bu değişim ile özellikle ilçelerde yaşanan sorunlara yerinde müdahale imkanı tanıdıklarını söyleyen Vali Günaydın, "2015 yılının ne kadar yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçtiğini herkes biliyor. KÖYDES kapsamında gelen ödenekler İl Özel İdaresi bütçesine eklenerek ortak bir çalışma yürütülüyordu. 2015 yılında farklı bir yöntem uygulayarak Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne gelen paraları ilçelerimizin inisiyatifine bıraktık. Bu yöntem ile ilçelerimiz kendi sorunlarını kendi kaynakları ile çözme imkânına kavuşmuş oldu. 2013 yılında 1 milyon 874 bin TL olan Köylere Hizmet Götürme Birliği ödeneği 2014 yılında 2 milyon 517 bin TL'ye 2015 yılında ise 13 milyon TL'ye çıkardık. Birliklerimize bu parayı nakit olarak aktardık. Bundan sonra da kaynak buldukça kaynak aktarmaya devam edeceğiz" dedi.

"YOL KONUSUNDA HEDEFE ULAŞAMADIK"

2 bin kilometre asfalt yol hedefinde gereken düzeye ulaşamadıklarına dikkat çeken Vali Günaydın, "Bu konuda çok eksiğimiz bulunuyor. Asfalt yol yapım konusunda biraz daha hassasiyet göstererek 500 km yol yaptık. Yaptığımız 500 km yol mevcut yol ağımızın neredeyse yüzde 25'ine denk geliyor. Gönül ister ki 500 km yerine bin km yol yapalım. Bazen istenilen, istenildiği gibi gerçekleşmiyor. Para ve malzemeyi bulsanız bu sefer de hava şartlarına takılıyorsunuz. Hava muhalefeti nedeniyle geçen sene 13 Temmuz'da çalışmalarımıza ancak başlayabildik. Biz vilayet olarak yaşanan zorlukların bilincindeyiz ve bu zorluklara göğüs gererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız programlamaların tamamını katılımcı anlayış çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. İlçelerimizde yapacağımız çalışmalarda meclis üyelerinin, kaymakamlarımızın ve muhtarlarımızın görüşlerini önemsiyoruz. Bu bağlamda ikinci kat asfalt çalışmalarımızı ilçelerimizden gelen teklifleri değerlendirerek gerçekleştireceğiz. İhalelere erken çıkacağız. Erken çıkacağımız ihalelerle ihtiyaç duyulan yolların tamamını yapacağız" diye konuştu.

"TEMELSİZ ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMİYORUZ"

Hem valilik olarak hem de İl Özel İdaresi olarak kendilerini çok mükemmel görmediklerini vurgulayan Vali Günaydın, yapıcı ve olumlu olduktan sonra her türlü eleştiriye açık olduklarını belirterek, somut olarak ortaya konan eleştirilerden ders aldıklarını ancak yapılan çalışmaları görmezden gelerek körü körüne yapılan eleştirileri de asla kabul etmeyeceklerini ifade etti.

"ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak çalışmalara devam edeceklerini belirten Vali Günaydın, şöyle konuştu: "Hayat geçirdiğimiz yönetmelik ile işçilerimizin alın terinin karşılığını tam olarak almaları için yaptıkları işin ücretini almalarını sağlayacağız. Herkes çalıştığı işin hakkını en iyi şekilde alacak. Alın terine, emeğe saygı duyuyoruz ve herkesin de saygılı olmasını bekliyoruz. 2015 yılı bütçemiz 65 milyon TL olarak gerçekleşti. Tahmini bütçemiz ise 85 milyon TL idi. Bu sene ise bütçemiz 75 milyon TL'ye düştü. Bütçeyi biraz daha gerçekleştirmeye çalıştık. Bu daha önemlidir. Dengeli ve gerçekleşebilecek bir bütçenin yapılması demek bu kadar para gelecek demek değildir. Bu bütçeyi kullanabilirsek üzerine yeninden ilave kaynaklar bulabiliriz. Geçen sene yaptığımız en güzel işlerden bir tanesi de içme suyu depolarının yeninden modernize edilmesiydi. 2005 yılında çıkan bir yönetmelik ancak yapılabildi. İçme suyu depolarının iç kısımlarının fayans ile kaplanması önemli bir konu. 250'ye yakın içme suyu deposundan 200 tanesinin kaplama işini İl Özel İdaresi'ne gelen kaynaklarla ve diğer kaynaklarla gerçekleştirdik. Uygulamadan vatandaşlarımız son derece memnun. Bu uygulama ile sudaki kirlilik oranlarında ciddi oranda bir düşüş yaşandı. İl Genel Meclisi üyelerimiz içme suyu depolarının durumlarını bildirirlerse işler daha kolay yürür. Bu sayede depoların bakımı da yapılmış olur ve İl Özel İdaresi'nin kaynaklarının fazla kullanılmasına engel olacaktır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim