• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Kastamonu Üniversitesi Veda Yemeği Düzenledi

Kastamonu Üniversitesi Veda Yemeği Düzenledi
Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Aras'ın emekli olması münasebetiyle veda yemeği düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Aras'ın emekli olması münasebetiyle veda yemeği düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konukevinde düzenlenen veda yemeğine; Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Aras ve Ailesi, Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, Sinop Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, fakülte dekanları, akademisyenler ve üniversite personeli katıldı.

Program Prof. Dr. Sıtkı Aras'ın biyografisi ve emeklilik anısına hayatından kesitler içeren kısa film gösterisi ile başladı.

Program açılış konuşmasını Aras'ın ailesi adına kızı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar yaptı. Hisar, hem kızı hem de öğrencisi olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi: "Ulu bir çınarı çok sevdiği akademik camiadan uğurlamak için toplandık. Sıtkı Aras bir çok öğrenci yetiştirmiş, çok sayıda kuruluşun kurulmasına vesile olmuştur. Her zaman Allah'ın izniyle istediğini başarmıştır. Bir çok öğrenci yetiştirmiş, fedakar bir hoca ve sıkı bir vatanseverdir. Hayatı boyunca öğrencilerini, asistanlarını çocuklarından önce tuttu. Gece sabahlara kadar balık tesislerinde balıkların yaşayabilmesi için çalıştı. Her zaman disiplinli oldu ve asistanlarının sınavlarında her zaman destek oldu. Bir babanın çocuklarına bırakacağı en güzel miras temiz bir isimdir. Çocuğu ve öğrencisi olmaktan her zaman gurur duyduk. Öğrencisi olarak elime tutuşturduğu akademik meşaleyi, taşıyacağıma söz veriyorum. Sevgili babam, desteğini hep arkamda hissettim, yaşadığım süre boyunca rabbime şükredeceğim senin kızın olduğum için. Emektar ellerini minnetle öpüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum".

Rektör Aydın ise yaptığı konuşmada Sıtkı Aras'ın öğrencisi olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Sıtkı Aras hocaların hocasıdır, büyük bir akademisyen, kıymetli Türk aydınıdır. İz bırakan adam gibi adamdır. İnanan ve inandığı gibi yaşayan nadir insanlardandır. Hocamız, hayat boyu hiç inandıklarından taviz vermemiştir. Sağlam inancın örneğidir. Yaşamaktan öte bütün hizmetlerini yerine getirmiştir. İdeal ve iş ahlakı olan bir insandır. Ülkeye insan yetiştirme konusunda çok büyük hizmetler de bulundu. İşini en iyi yapan olmak için çalışmak bir kültürdür, erdemdir, hayat prensibidir. Kendisi gönül adamıdır. Yetiştirdiği insanlarla gönül esasına göre çalışır. Fedakarlıkta hep önde olmuştur. Her zaman kendinden önce yanındakini düşünen bir insandır. Vefakardır, hiçbir zaman unutmaz, vefasını gösterir ve insana kıymet verir. Mert insandır, sözünün eridir. Biz hocamızdan akademisyen yetiştirmesini istedik, asistanlar ondan hocalığı öğrensin istedik, o bize çok daha fazlasını verdi. Su ürünler alanında doktora programı olan nadir fakültelerden biri olduk. Hayırsever bir insandır, hayır yapmada sınır tanımaz. Rehber insan, iyi bir akademisyen, iyi bir uygulamacı, ideal bir insan ve bu vasıfları çevresindekilere aktarmaya çalışan bir insan. Bizler öğrencileri olarak ona layık olmaya çalışıyoruz. Biz onu emekli etmeyeceğiz yine üniversitemizde hizmetlerine devam edecek. Bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu akşamı düzenlemede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum".

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın'ın ardından kısa bir konuşma yapan Sıtkı Aras, anılarını anlatarak başladığı konuşmasını şöyle noktaladı. "Bakanımıza, Seyit Bey'e, Recep Bey'e çok teşekkür ediyorum. Seyit Bey'in asaleti o zaman da vardı şimdi de var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla".

Sıtkı Aras Hoca'nın eski öğrencilerinden olan Sinop Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu. "Sıtkı Hoca için söylenenlerin fazlası yok eksiği var. Ben onun ilk asistanıyım. Akademisyenin emeklisi olmaz, rahmetlisi olur. Akademisyen ömür boyu mesleğinden emekli olamaz. Bu meslek böyle bir meslektir. Hocama biz öğrencileri için yaptığı emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum".

Programın son konuşmasını ise; Sıtkı Aras Hoca'nın öğrencilerinden Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp yaptı. Gökalp anılarını anlatarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti. "Akademisyenseniz bilgi birikimini öğrenciye, halka, sanayiciye, vermek durumundasınız. Vermezseniz bu akademisyenlik olmaz. Bir çok tanıdığım sima var bu akşam burada. Gerek üniversiteden, gerek iş hayatından. Bu insanlar Kastamonu Üniversitesinde toplanmışlar. Bu bir tesadüf değil, burada bir çekim merkezi var. Bundan dolayı Rektörümüz Seyit Aydın'ı tebrik ediyorum. Böyle bilimsel bir cazibe merkezi oluşturduğu için. Güzel bir üniversitedesiniz, güzel bir kampüstesiniz, samimi içten bir rektöre sahipsiniz bu elbette sizin güzelliğinizdendir. Hepinizi tebrik ediyorum. Sıtkı Hoca için söylenenlerin hepsi yerinde, hepsi de söylenmedi. Ne söylesem azdır. Hocadır, abidir, kalenderdir. Hayırlı, mutlu bereketli eğitim hayatı diliyorum. Kastamonu üniversitesinin bu kadro ile daha iyiye gideceğinden şüphem yoktur. Türk milleti en iyi hizmetlere layıktır. Saygılar sunuyorum".

Program, Eski Bakan Gökalp'in Sıtkı Aras'a Su Ürünler Fakültesi tarafından hazırlanan maket gemi ve tablo hediye etmesi, ayrıca Rektör Aydın'ın Sıtkı Aras'a saat hediye etmesi ve plaket takdimi ile son buldu.

Kastamonu Üniversitesi Veda Yemeği Düzenledi

Kastamonu Üniversitesi Veda Yemeği Düzenledi

Kastamonu Üniversitesi Veda Yemeği Düzenledi

Kastamonu Üniversitesi Veda Yemeği Düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim