• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Kastamonu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan;

Kastamonu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan;
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Kastamonu'nun turizm şehri olması için önünde hiçbir engelin bulunmadığını kaydetti.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Kastamonu'nun turizm şehri olması için önünde hiçbir engelin bulunmadığını kaydetti.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin düzenlediği "Kariyer Günleri" etkinliğine konuşmacı olarak katılan KATSO Başkanı Selçuk Arslan, üniversitelerin toplumsal hayattaki önemine dikkat çekerek, "Üniversite bir şehrin olmazsa olmazıdır. Karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişinden hem üniversite hem de şehir faydalanır" dedi.

İller arasında farklı alanlarda rekabet ve yarış olduğunu ifade eden Başkan Arslan, "Siz değerli öğrencilere üniversite tercihinizde Kastamonu'yu seçtiğiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TURİZM ŞEHRİ OLMAMIZ İÇİN HİÇ BİR ENGEL YOK"

İl ekonomisinin başlıca orman, maden, tarım ve hayvancılık ile turizm sektörlerine dayandığının altını çizen Arslan, "Turizm ilimizin olmazsa olmazı, en iyi çıkış yolumuzdur" şeklinde konuştu.

Turizm pastasından Kastamonu'nun da hak ettiği payı alması için Valilik ve Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere şehrin kamu-sivil toplum-özel sektör birlikteliğini yakalayarak tek vücut olması gerektiğini belirten KATSO Başkanı Arslan, "Sürdürülebilir planlama ile ilimizin hedeflediği noktaya ulaşacağından şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

"Turizm şehri olmamız için hiç bir engel yok" diyen Başkan Arslan, şunları söyledi: "Biz Kastamonu'nun sahip olduğu zenginliğin kıymetini zamanında yeterince bilemedik. Kastamonu'nun turizm adına ne derece önemli bir il olduğunun farkına yeni vardık"

"YOLUN BAŞINDAYIZ"

Kastamonu'nun yılın 12 ayı turizme ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle konuştu: "Turizmde yolun başındayız henüz. Kamu, sivil toplum örgütleri ve özel sektör işbirliğinde sağlam temeller üzerinde sürdürülebilir bir turizm inşa edeceğimizden eminim"

Öğrencilere iş hayatı ile ilgili deneyimlerinin aktaran Başkan Arslan, turizmde sebatkar olmanın ve gayretin önemine dikkat çekerek, "Mesleğinizi iyi öğrenmeniz lazım. Kendi işinizi kurmadan önce mutlaka bir firmada çalışın ve mesleğinizin tozunu yutun. Ticaret hazmederek, yavaş yavaş, sindire sindire, sabırla ilerlemeyi gerektirir. Müteşebbis olun, ancak tecrübeniz de olsun. Tecrübenin ise okulu yok. Turizm sektöründe güler yüz ve sabır önemli. Mesleğinizi sevin" dedi.

KATSO İLE KÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KATSO Başkanı Selçuk Arslan ile KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın arasında imzalanan işbirliği protokolünde konuşan Başkan Arslan, "İmzaladıkları protokol ile önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum. İşbirliğimiz sadece turizmle sinirli kalmayacaktır, "üniversite- sanayi" işbirliğinde de önemli mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içinde çok kapsamlı projelere imza atacağız. Üniversitemize bugün bize göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Kastamonu Üniversitesi'nin memleketimiz için değerini ve önemini biliyoruz ve KATSO olarak bu sorumluluğumuzu bilinciyle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

İmzalanan protokolün ardından Rektör Aydın, KATSO Başkanı Arslan'a teşekkür belgesi takdim etti.

Törene, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş, KATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Ünlü, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Feyyaz Pattabanoğlu ile Meclis Başkan Vekili Bilgehan Çapraz, akademisyenler ve öğrencilerde katıldı.

Kastamonu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan;

Kastamonu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan;

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim