• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan:

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan:
KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, İldem'de yaşanan su sıkıntısıyla ilgili olarak, "Sıkıntı, elimizde olmayan bir sebepten kaynaklandı" dedi.

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, İldem'de yaşanan su sıkıntısıyla ilgili olarak, "Sıkıntı, elimizde olmayan bir sebepten kaynaklandı" dedi.

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, İldem'in bazı bölgelerinde yaşanan su sıkıntısı hakkında bilgiler verdi. Batukan, "24 Ağustos Çarşamba günü elektrikteki dalgalanmadan dolayı Argıncık, İldem ve Gesi'yi besleyen su hatlarımızın pompalarında arızalar oluştu. Ani elektrik kesilmesi ile birlikte hat içerisindeki suyunda darbe vanasını patlatması neticesinde bizin terfi istasyonumuzu su bastı. İstasyondaki elektrik aksamı ve pompaların hepsi ıslandığı için su veremedik. O bölgede ki insanların mağdur olmaması için televizyon ve gazetelerden duyurduk. Çünkü bölge büyük ve yaz günü havalar sıcak olduğundan dolayı etkilenenler çok olacağı için uyardık ama ister istemez arızanın neticesinde yeterli suyu veremediğimiz için bu bölge suyla ilgili bir mağduriyet söz konusu oldu. Arkadaşlarımız aynı günün gecesinde arızayı giderdi. Bütün pompaları söktük ve yerine yedeklerini taktık. İldem'in özellikle Cumhuriyet bölgesinde Gesi yoluna giderken sol taraftaki mezarlığa varmadan o bölgede yüksek olan kotlarda bugün itibariyle 7-8 binaya su henüz ulaşmadı. Aşağı kısımlarında zaten hiç kesilmedi. Çünkü başka bölgelerden besleme yaptık ama o bölgede 2 gündür su henüz ulaşmadı" dedi.

Batukan ayrıca, "Şuanda depo seviyemiz 1.92'dir. yaklaşık 2, 2.5 metre civarına ulaştığında o binalara da suyun ulaşacağını tahmin ediyoruz. Daire başkanımıza su sıkıntısının olduğu günden beri hep oradaydı ve binalara tek tek uğradı. Akşam saatlerine kalmadan oradaki mağduriyeti halletmiş olacağız. Buradaki insanlarımızdan özür diliyorum. Elimizde olmayan bir sebepten kaynaklandı" diye konuştu.

KASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Yavuz Çağan da, "Binaların depo girişlerine tek tek baktık. Yüksekte bulunan 7-8 binada sadece su kesintimiz var. Onu da birkaç saat içerisinde depo seviyesinin biraz daha yükselmesi ile beraber giderilecektir" diye konuştu.

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan:

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim