• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

KASKİ, Eğitime Büyük Önem Veriyor

KASKİ, Eğitime Büyük Önem Veriyor
KASKİ Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" ile "Isıtma ve Sıhhi Tesisat" konularındaki eğitim semineri devam ediyor.

KASKİ Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" ile "Isıtma ve Sıhhi Tesisat" konularındaki eğitim semineri devam ediyor.

İş hayatında. Kurumiçi eğitimin önemli ve gerekli olduğunu belirten KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, "Dışarıda aktif olarak tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan personelimize, konusunda uzman olan İçme Suyu Daire Başkanlığı elemanımız İrfan Akpınar tarafından eğitim verilmeye başlandı. İlk program, İçme Suyu Daire Başkanlığındaki işçilerimizin katılımıyla gerçekleşen eğitimimiz, daha sonrasında diğer birimlerdeki personele yönelik devam edecek,"dedi.

Bu eğitim çalışmasının, teorikte anlatılan bilgilerin pratikte de uygulanarak pekişeceği bir eğitim programı olduğuna dikkat çeken Batukan, "Kurum dışında çalışan ve teknik işlerle uğraşan çalışanlarımız için fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu eğitimle, işçilerimizin "sağlık ve güvelik" şartlarına uygun çalışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Personelimize bildikleri önlemleri hatırlamalarını, bilmediklerini ise öğrenmelerini istiyoruz," diye konuştu.

Toplam 40 saat sürecek eğitim programının iki hafta içerisinde tamamlanacağını belirten İrfan Akpınar ise konu hakkında şu bilgileri verdi:

" İş güvenliği ve işçi sağlığı semineri sonrasında, çalışanlarımız; işyerinde olabilecek kaza ve yaralanmaların sebeplerini kavrayıp gerekli güvenlik tedbirleri alabilecek, meslek hastalıklarına ve olası bir yangına karşı önlem alıp gerekli müdahaleyi yapabilecekler. İş kazaları sonrası hukuki işlemleri yürütebilecek, işçi sağlığı ile ilgili iş hukuku mevzuatını kavrayabilecek.

Isıtma ve sıhhi tesisat konulu eğitim programıyla da personelimiz, her şeyden önce sağlık ve güvenlik şartlarına uygun olarak ısıtma ve sıhhi tesisat işlerini gerçekleştirebilecek, içme suyu ve kanalizasyon hatlarının montaj, tamir ve bakım işlerini güvenli bir şekilde yapabilecek. Çelik, bakır, plastik, alüminyum, beton boruları montaja hazırlayıp monte edebilecek, binaya temiz su alımı, hidrofor ve mobil sistem sıhhi tesisatını yaparak bina atıksu bağlantısını sorunsuzca döşeyebilecekler."

KASKİ Genel Kurul Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitim semineri sonrasında katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim