• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Kasım ve aralık ayında elektrik sayaçları okunmadı vatandaşı zam korkusu sardı

Kasım ve aralık ayında elektrik sayaçları okunmadı vatandaşı zam korkusu sardı
Yozgat'ta vatandaşlar, her yıl sonunda elektriğe zam yapıldığını öne sürerek kasım ve aralık ayında elektrik sayaçlarının okunmamasının yine zamlı...

Yozgat'ta vatandaşlar, her yıl sonunda elektriğe zam yapıldığını öne sürerek kasım ve aralık ayında elektrik sayaçlarının okunmamasının yine zamlı fatura gelmesinden endişe etmeye başladı.

Kış mevsimi dolayısıyla giderlerin daha da arttığını söyleyen vatandaşlar, her ay okunan elektrik sayaçların kasım ayı ve aralık aylarında okunmamasının sebebinin elektriğe yine zam yapılacağını akıllara getirdiğini ifade ediyor. Cihan Delibaşı isimli vatandaş, her ay yaklaşık 70-80 lira fatura geldiğini belirterek, "Biz üç kişilik bir aileyiz eşim ve çocuğum buna rağmen her ay 70-80 lira fatura ödüyorum. Üstelik bütün tasarrufları yaptığımız halde bu faturayı ödüyorum. Şimdi kasım ayının faturası gelmedi. Arkadaşlara ve çevremizdeki insanlara soruyorum herkes aynı düşüncede. Yıl sonu olduğu için zam yapılacağı söylentileri herkesi endişelendiriyor. Kış dolayısıyla doğal gaz ve diğer giderler daha arttı. Buna rağmen bir de zamlı fatura gelmesi bizi gerçekten sıkıntıya sokacak. İnşallah bu söylentiler ciddi değildir." dedi.

Nazmi Şahin isimli abonede aynı ifadeleri kullanarak şöyle dedi: "Her ay gelen elektrik faturasının kasım ayı faturası gelmedi. Aralık ayı ile birlikte ödeneceği ve üstelik zamlı olarak yansıtılacağı ifade ediliyor. Zaten ekonomik anlamda sıkıntılı olan ilimizde böyle bir zam gerçekleşmesi özellikle dar gelirli ailelerimizi zor durumda bırakır. Bana her ay yaklaşık 60 lira fatura geliyordu şimdi zamla birlikte üstelik kasım ve aralık ayının tek faturada gelmesi en az 130 lira olacak Elektrik Dağıtım Şirketi faturayı ödeyemediğimizde 5-10 gün geciktirmeyle hemen ihbarname gönderiyor ve yatıramadığımız takdirde elektriğimizi kesiyor. Üstelik depozitoyu aldıkları halde böyle bir uygulamaya gidiyor. Bu yüzden ben zaten bir faturayı öderken zorlanıyorum şimdi bu iki faturayı üstelik zamlı olarak nasıl ödeyeceğim."

Kasım ve aralık ayında elektrik sayaçları okunmadı vatandaşı zam korkusu sardı

Kasım ve aralık ayında elektrik sayaçları okunmadı vatandaşı zam korkusu sardı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim