• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kasık anjiyosu yerine bilek anjiyosu tercih edilebilir

Kasık anjiyosu yerine bilek anjiyosu tercih edilebilir
Kardiyoloji Uzmanı Doktor Murat Gençaslan, hastaların kalp ve damar hastalıklarında kullanılan kasık anjiyosunun yerine bilek anjiyosunun tercih etmelerini...

Kardiyoloji Uzmanı Doktor Murat Gençaslan, hastaların kalp ve damar hastalıklarında kullanılan kasık anjiyosunun yerine bilek anjiyosunun tercih etmelerini söyledi.

Toplumda giderek yaygınlaşan kalp ve damar hastalıklarının tanısında önemli bir yere sahip olan anjiyonun el bileğinden yapılması hastalar açısından büyük kolaylık sağlıyor. Yeni yeni bu tedavi yöntemiyle birlikte hastaların hastanede taburcu olması süresi daha da kısaldı.

Kardiyoloji Uzmanı Doktor Murat Gençaslan, bilek anjiyosunun yapılması konusunda bazı kriterler bulunduğunu dile getirerek, "Göğüs ağrısı olan, efor testi bozuk çıkan, hastalarda yapılan incelemeden sonra anjiyo kararı alınıyor. Hastaya anjiyo yöntemleri konusunda gereken bilgiler aktarılarak bir değerlendirme yapılıyor. Bu şekilde anjiyonun kasıktan ya da bilekten olup olmayacağı hakkında bir karar alınır." dedi.

El bileği anjiyosunun, kasık anjiyosuna göre konfor açısından faydasının daha fazla olduğunu belirten Gençaslan, şunları kaydetti: "Hastamız, el bileği anjiyosundan hemen sonra kalkıp yatağına gidebilir. El bileği anjiyosunda, kum torbası derdi olmuyor. Kasıktan yapılan anjiyolarda hemen sonra kum torbasının 6 saate kadar hastanın üzerinde kalıyordu. Bu nedenle hastamızın konfor açısından büyük sıkıntılar yaşıyordu. El bileği anjiyosunda ise hastamız direk anjiyo masasından kalkabilir. El bileği anjiyosunda eli besleyen iki tane atardamar var. Atardamarlardan birini kullanarak kalbe ulaşıyoruz. Küçük bir lokal anestezi ile girişimini yapıyoruz."

"HASTALARI 2 SAAT İÇİNDE TABURCU EDİYORUZ"

Hastaların el bileği anjiyosundan sonra iki saat içinde taburcu olduklarını dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Doktor Murat Gençaslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilek anjiyosuna başlarken küçük bir kesi yapıyoruz. Kalp damarlarını görüntülemek için bir takım özel katederler kullanıyoruz. Tamamen kanıtsal bir işlemdir. Kasıktan yapılan anjiyolardan sonra hastanın 8 saat hastanede kalması gerekiyordu. Hastalarımızı el bileği anjiyosundan çıktıktan sonra ikisaat içinde taburcu ediyoruz ve hastalarımıza el bileği anjiyosunu tercih etmesini öneriyoruz."

Kasık anjiyosu yerine bilek anjiyosu tercih edilebilir

Kasık anjiyosu yerine bilek anjiyosu tercih edilebilir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim