• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Kasgeg’den Bakap İçin 100 Mektup

Kasgeg’den Bakap İçin 100 Mektup
Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG), bölge için çok büyük önem arz eden ve kurulması uzun süredir beklenen Batı Karadeniz Kalkınma Projesi...

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG), bölge için çok büyük önem arz eden ve kurulması uzun süredir beklenen Batı Karadeniz Kalkınma Projesi (BAKAP) için bölgedeki sivil toplum kuruluşlarını işbirliğine davet etti.

Bölgeyi kapsayan ve proje kapsamına girecek iller olan Zonguldak, Kastamonu, Karabük, Bartın, Sinop, Çankırı ve bu illerin büyük şehirlerdeki sivil toplum kuruluşlarına birer mektup gönderen Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi: "Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri Türkiye'de tek bir bölge de yoğunlaşan sanayi kuruluşlarımız için en yakın alternatif yatırım bölgesi durumundadır. Bununla birlikte önemli altyapı sorunlarımızın (yol, liman, demiryolu) varlığı da hepinizin malumudur. Bölgemizi yeni döneme hazırlamak ve uygun bir yatırım ortamı oluşturabilmek için Kamu yatırımlarında hükümetimiz nezdinde öncelikli bölge olmamız gerektiğini düşünmekteyiz. Türkiye'de halen uygulaması GAP, KOP, DAP, DOKAP bölgelerinde devam eden BKİ (Bölgesel Kalkınma İdareleri) yapılanmasının bir an önce bölgemizde de kurulması gerektiğini düşünmekteyiz. Batı Karadeniz için ortak bir kalkınma planının hazırlanması ile Batı Karadeniz Kalkınma Projesi'ni (BAKAP) kapsayan Zonguldak, Kastamonu, Karabük, Bartın, Sinop ve Çankırı illerimizde temel altyapı sorunlarının yatırım programlarına alınması, ihracat kapasitesinin artırılması, özellikle köylerde yaşanan göçlerin büyük oranda azalması, turizm destinasyonlarının uluslar arası düzeyde tanıtılması istenmektedir. Bu projenin en önemli katkısı ise bölgenin siyasete göre değişmeyen bir yatırım planı kazanması olacaktır. Bu bağlamda Batı Karadeniz Bölgesi ve proje kapsamına girecek illerde yaşayan tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren ve yararına olacak Batı Karadeniz Kalkınma Projesi'nin (BAKAP) bir an önce hazırlanması ve hayata geçirilmesi için bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz"

Küçükşabanoğlu, "Sivil toplum kuruluş başkanlarına göndermiş olduğumuz mektupla bir sivil toplum kuruluşu olarak ilk adımı attık. Amacımız BAKAP için çaba gösteren kurumlara bir nebzede olsa katkı sağlayabilmek. Bizlerin bölgede sivil toplum kuruluşları ile iyi bir iletişimi var. Bu iyi iletişimi de kullanarak en kısa sürede de BAKAP için bölgedeki sivil toplum kuruluşları ile de toplantı yapmayı planlıyoruz. Bundan sonra da bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim