• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kasapoğlu: "Her Dört Çocuktan Üçü Spor Yapmıyor"

Kasapoğlu: "Her Dört Çocuktan Üçü Spor Yapmıyor"
"Bisiklete Biniyoruz" temalı etkinlikte bir açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye'de yapılan araştırmalara göre...

"Bisiklete Biniyoruz" temalı etkinlikte bir açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye'de yapılan araştırmalara göre her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığını söyledi.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü "Tıp Bayramı" etkinlikleri kapsamında "Bisiklete Biniyoruz" temalı etkinlik düzenledi. Sağlık Bakanlığı "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2014-2017" kapsamında Samsun Halk Sağlığı koordinatörlüğünde kamu kurumları işbirliğiyle düzenlenen etkinliklerin bu ay ki teması "Bisiklete Biniyoruz". Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, hem yürüyüş hem de bisikletlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Sevgi Kafe önünden başlayan etkinlik Tütün İskelesi'nde sona erdi. Etkinliğe, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nin üyeleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

"12 YAŞ ÜSTÜ BİREYLERİN YÜZDE 71.9'UNUN HAREKETSİZ"

Etkinlik dolayısıyla bir açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü sağlığı korumak ve geliştirmek için; hareketsiz çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirmektedir. Bu nedenle çocuk ve adolesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılmasının önemi vurgulanmaktadır. Ülkemizde fiziksel aktivite düzeyini saptamak için yapılan çalışmalarda; 12 yaş üstü bireylerin yüzde 71.9'unun hareketsiz olduğu, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8'inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir. Bu çalışmalar ışığında fiziksel aktivite düzeyini artırmak amacıyla hedefler belirleyerek stratejiler geliştirmek, toplumu fiziksel aktiviteye özendirmek, fiziksel aktiviteye ulaşma engellerini ortadan kaldırmak için yerel ve ulusal düzeyde çalışmalar yapılmaktadır. Fiziksel aktivite düzeyini artırmak için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir" dedi.

Kasapoğlu: "Her Dört Çocuktan Üçü Spor Yapmıyor"

Kasapoğlu: "Her Dört Çocuktan Üçü Spor Yapmıyor"

Kasapoğlu: "Her Dört Çocuktan Üçü Spor Yapmıyor"

Kasapoğlu: "Her Dört Çocuktan Üçü Spor Yapmıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim