• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Kasaplar Ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın:

Kasaplar Ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in "Et ve et ürünlerinde tavan fiyat uygulaması yapılacak" açıklamasını değerlendiren Kayseri Kasaplar...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in "Et ve et ürünlerinde tavan fiyat uygulaması yapılacak" açıklamasını değerlendiren Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, "Vatandaşlar et ürünlerine gelecek indirimlerden memnun oldu" dedi.

Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, et piyasasını değerlendirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldıklarını belirten Aydın, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıya katıldık. Taban fiyat kıymada 32 TL, kuşbaşında ise 34 TL olarak karar alındı. Bakan bey "Eğer besiciler bu fiyatlardan memnun olmayacaksa, ithal besi materyali getiririm ve onları da ayakta tutarız" dedi. 1980 yıllarında olan hayvan adedimiz şuanda yok. O zamanlar ihracat yaparken, şuanda ithalat yapıyoruz. Bakan bey yeniden o duruma getirmek için gayret ediyor" ifadelerini kullandı.

KIYMA 32 TL'YE, KUŞBAŞI 34 TL'YE SATILACAK

Türkiye'de bulunan büyükbaş hayvan sayısının az olduğunu ve bu yüzden dolayı etin yüksek fiyatlara satıldığının altını çizen Başkan Aydın, "Avrupa'nın iklim şartlarından dolayı 12 ay yağmur yağıyor. Oranın iklimi hayvancılığa çok müsait. Burada ise damızlık ineklerimiz 12 ay besi haneden çıkmıyor ve bu yüzden dolayı yaylım yok. Yem fiyatları da pahalı. Bu yüzden besici fazla bir para kazanamıyor. Aynı zamanda biz eti karkas olarak alıyoruz ve yüzde 20 kemik oranımız var. Yüzde 8 katma değerimiz var. Sattığımız etin bize maliyeti 31 TL ve biz bunu 35 TL'ye satıyorduk. Bundan sonrada ette yüzde 10 gibi bir gerileme olacak. İnşallah 32 TL'ye kıymayı, 34 TL'ye de kuşbaşını satacağız" diye konuştu.

Büyükbaş hayvan üreticiliğinin geliştirilmesi ile et fiyatlarının daha düşeceğini kaydeden Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, "Fazla hayvan üretilmediği için arz talep dengesinden dolayı etin fiyatı yüksek oluyor. Türkiye'de 12 milyon adet değil de 20 milyon adet büyükbaş hayvan olsa etin kilosunu 25 TL'ye de yiyebiliriz. Vatandaşlar etin fiyatının düşmesinden memnun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim