• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kasaplar Odası Başkanı Kadı’dan kurban keseceklere uyarı

Kasaplar Odası Başkanı Kadı’dan kurban keseceklere uyarı
Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamada, bazı marketlerin işi gücü bırakıp kilo ile et...

Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamada, bazı marketlerin işi gücü bırakıp kilo ile et dağıtarak kurban hizmeti adı altında vatandaşların dini duyguları üzerinden daha çok para kazanma hırsına büründüğünü ileri sürdü. Kurban kesecek olan vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Kadı, "Maalesef kurban kesme ile eti karıştırmaya başladılar. Vecibelerine uyulmadan et parası ödemekle kurban ibadeti yerine getirilemez. İlgili devlet kurumunun da bu konuda vatandaşları bilgilendirmesi gerekir" dedi.

Aydın'da olduğu gibi ülke genelinde pek çok marketin kendi işini bırakıp kurban işine giriştiğini belirten Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, "Herkes kendi işini yapsın. Ömründe bir hayvanın önüne bir kova su bile koymamış insanlar bugün kalkmış, kurbanlık hayvanın sağlığı ve özelliği ile ahkam kesiyor. Ne olur bu işle ilgili bilen konuşsun bilmeyen sussun" diyerek "Maalesef verilen reklamları bakıp inceliyoruz. "Şu kadar kilo et, şu kadar ödeyerek kurban hissesi alabilirsiniz" gibi akla hayale gelmeyen reklamlar. Kurban dini bir vecibedir. Şartları da İslami usullere uygun olarak yerine getirilmelidir" dedi.

"Bayat stokları eritme derdindeler"

Açıklamasında ilginç iddialara da yer veren Aydın Celepler ve Kasaplar Odası Başkanı İsmail Kadı, "Kurban edeceğiniz hayvanı bizzat kendiniz ya da vekalet verdiğiniz kişinin görmesi gerekir. Maalesef bazı firma ya da marketler kişilerin eline bir poşet et tutuşturup kurban ettiğiniz hayvanın eti diye veriyorsa bu durum irdelenip incelenmelidir. İslami usullere uyulmadan gerçekleştirilen bu uygulama ile bence kurban kesmiş sayılmaz et almış sayılırsınız. Bu uygulama da bana göre bazı marketlerin bayatlamış et stoklarını eritme derdinden başka bir şey değildir" diyerek bu durumun yetiştiricilere de zarar verdiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim