• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kasaplar Haksız Rekabetten Şikayetçi

Kasaplar Haksız Rekabetten Şikayetçi
Türkiye'de sağlıklı beslenme kadar bilinçli tüketimin öneminin de anlatılması gerektiğini belirten Aydınlı kasaplar,haksız rekabetten ve tüketicinin...

Türkiye'de sağlıklı beslenme kadar bilinçli tüketimin öneminin de anlatılması gerektiğini belirten Aydınlı kasaplar,haksız rekabetten ve tüketicinin yanıltılmasından dert yandı.

Sucuk adı ile kıyma fiyatının altında satılan ürünlerden bir kasap olarak şüphe duyduğunu belirten Aydınlı kasaplardan Yüksel Tikbaş, "Kıymanın kilosunun 35 liraya satıldığı bir yerde kilosu 15 liraya satılan sucuktan bir kasap olarak ben şüphe duyarım. Sağlıkları için vatandaşlarımız tükettikleri et ve et ürünlerini iyi incelesin" dedi.

Türkiye'de insan sağlığını tehdit eden sağlıksız et konusunda bilinçlenmenin şart olduğunu belirten Aydınlı kasaplardan Yüksel Tikbaş, vatandaşların sağlıkları için tanımadıları kişi ve yerlerden et almamalarını tavsiye etti. İnsan hayatında en önemli şeyin sağlık olduğunu ve sağlıksız beslenmenin ileride telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olabildiğini kaydeden Tikbaş, "Gerek sağlık, gerekse inancımız bakımından et tüketimi ciddi dikkat isteyen bir konu. Et tüketimi başka bir şeye benzemez. Kalitesiz bir kıyafet veya ayakkabı alsanız beğenmediğinizde atıp yenisini alabilir ya da sıkıntılı olan bir ürünü tamir ettirerek daha iyi hale getirebilirsiniz. Ancak gıdada iş böyle değildir. Sağlıksız bir eti tükettiğinizde sadece paranızı değil her şeyin başı olan sağlığınızı da yitirirsiniz" dedi.

"HİÇ ET KULLANILMADAN SUCUK ADI ALTINDA GIDA SATILIYOR"

Bugün kıymanın kilosunun 35 liraya satıldığı Aydın'da bile 15 liraya sucuk adı ile ürün satıldığını kaydeden kasap Tikbaş, "Bu fiyata satılan bir ürünün sucuk olması için ya bu kurumun hayır kuruluşu olması lazım ya da bu ürünün sucuk olmaması lazım. Maalesef teknoloji o kadar gelişti ki hiç et kullanmadan kemikler öğütülerek bile ışıl işlem görmüş ürünler sucuk adı altında piyasaya sunuluyor. Pek çok insan da sadece görünümüne fiyatına bakıyor. Özellikle çocukların gerek okullarda gerekse dışarıda daha çok tükettiği bu ürünlerin ileride sağlık sorunlarını büyütmemesi için et ve et ürünleri tüketiminde herkesin daha bilinçli olması gerekiyor. Etiketinde halkın anlayamadığı şekilde yazılmış karışımlarla üretilip piyasaya sucuk adı altında sunulan ürünler yarın ciddi sağlık sorununa neden olacak" diye konuştu.

Kasaplar Haksız Rekabetten Şikayetçi

Kasaplar Haksız Rekabetten Şikayetçi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim