• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kas Hastası Kubilay’ın En Büyük Hayali Galatasaray Maçına Gidebilmek

Kas Hastası Kubilay’ın En Büyük Hayali Galatasaray Maçına Gidebilmek
Denizli'de yaşayan 12 yaşındaki Kubilay Yiğit, 2006 yılında geçirdiği havalenin ardından ortaya çıkan kas hastalığı nedeniyle yürüyemiyor, okula...

Denizli'de yaşayan 12 yaşındaki Kubilay Yiğit, 2006 yılında geçirdiği havalenin ardından ortaya çıkan kas hastalığı nedeniyle yürüyemiyor, okula ise babasının kucağında gidebiliyor. Kas hastası Kubilay Yiğit'in ailesi çocuklarını tedavi ettirebilmek için maddi yardıma ihtiyaç duyarken, fanatik Galatasaraylı olan Kubilay ise takımının maçını statta izlemek istiyor.

Denizli'nin Karaman Mahallesi'nde yaşayan Hasan-Tuba Yiğit çiftinin çocukları Kubilay Yiğit 12 yıl önce dünyaya geldi. Boya badana işlerinde çalışan baba Hasan Yiğit, oğluna bu şekilde bakmaya çalışırken, henüz 18 aylıkken havale geçirmesi üzerine hastaneye kaldırılan Kubilay Yiğit'in kas hastalığı olan "Duchenne Musküler Distrofi" hastası olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine tedavisine başlanan Kubilay Yiğit'in büyüdükçe yürüyemediği görüldü. İzmir ve Ankara'da çeşitli hastanelerde çare arayan aile son olarak Konya'daki bir fizik tedavi merkezine gitti. Burada kök hücre tedavisi uygulanan Kubilay Yiğit, az da olsa bir iyileşme gösterdi. Tedavi döneminde maddi olarak zor durumda kalan aile, yeniden Konya'ya giderek tedaviye başlanmasını istiyor. Maddi gücü kalmayan aile yardımseverlerden yardım beklerken, okula babasının kucağında gidebilen, yemeğinin ailesinin desteği olmadan yiyemeyen Kubilay ise büyüyünce futbolcu olmak istediğini, en büyük hayalinin ise Galatasaray'ın maçını statta izlemek olduğunu söyledi.

"GALATASARAY'IN MAÇINA GİTMEK İSTİYORUM"

Küçüklüğünden bu yana hasta olduğunu belirten Kubilay Yiğit, "Ben kas hastasıyım. Yürüyemiyorum. Yemeği dahi zorla yiyorum.Yemeğimi babam yediriyor. Okula da babam kucaklayıp götürüyor. Ben büyüyünce futbolcu olmak istiyorum. En büyük hayalim ise Galatasaray'ın maçına gitmek. Maça gidip futbolcuları görmek istiyorum. İyileşince bisiklete binmek, koşmak istiyorum. İnşallah iyileşirim" dedi.

"ÇOCUĞUMUN İYİLEŞMESİNİ İSTİYORUM"

Çocuğunun 18 aylıkken havale geçirdiğini ve kas hastası olduğunu bu dönemde öğrendiklerini ifade eden baba Hasan Yiğit, "2006 yılında havale geçirince Denizli Devlet Hastanesi'ne, ardından da İzmir'deki hastanelere götürdük. İzmir'de kas hastası olduğu ortaya çıktı. Yıllar içinde ilaç olarak kortizon kullandı. İzmir'e defalarca gittik. Daha sonra Ankara'da da çare aradık. Son olarak ise Konya'da kök hücre naklini duyduk ve oraya gittik. 2014'te bu tedavi uygulandıktan sonra bisiklet dahi binecek hale geldi. Pedal çevirecek gücü kendinde bulmaya başladı. Kubilay şu anda yemeği kendisi yiyemiyor, tuvalete gidemiyor. Okula ben kucağımda götürüyorum" ifadelerini kaydetti.

"MADDİ OLARAK TÜKENDİK"

Kubilay'ın şu andaki durumundan daha iyi olabilmesi için Konya'daki fizik tedavi merkezinde tedavi olması gerektiğini kaydeden baba Hasan Yiğit, "Konya'daki hastanede kas içine kök hücre verilmesi gerekiyor. Böylelikle kaslar güçleniyor. Bu bir sefer de değil defalarca uygulanacak. Bu tedavi sonrası şimdiden daha iyi olacak oğlumuz. En azından kendi yemek yiyip kendi suyunu içebilecek. Ancak bu tedavi için maddi gücümüz tükendi. Ben boya badana işlerinde çalışıyorum. Engelli maaşımız da var ancak bunlarla kendimiz geçinebiliyoruz. Hayırseverlerden oğlum adına yardım bekliyorum" dedi.

Anne Tuba Yiğit ise çocuğunun iyileşmesini, yürüyüp okula gidebilmesini hayal ettiğini kaydederek yardım beklediklerini söyledi.

Kas Hastası Kubilay’ın En Büyük Hayali Galatasaray Maçına Gidebilmek

Kas Hastası Kubilay’ın En Büyük Hayali Galatasaray Maçına Gidebilmek

Kas Hastası Kubilay’ın En Büyük Hayali Galatasaray Maçına Gidebilmek

Kas Hastası Kubilay’ın En Büyük Hayali Galatasaray Maçına Gidebilmek

Kas Hastası Kubilay’ın En Büyük Hayali Galatasaray Maçına Gidebilmek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim