• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kartpostal Kültürü İstanbul İle Canlanıyor

Kartpostal Kültürü İstanbul İle Canlanıyor
Kartpostal kültürünü yeniden canlandırmak için yeni bir proje gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., İstanbul'un en önemli tarihi...

Kartpostal kültürünü yeniden canlandırmak için yeni bir proje gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., İstanbul'un en önemli tarihi eserlerine ait 3 boyutlu görüntülerin yer aldığı kartpostallar yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., bir zamanların vazgeçilmezi olduğu halde cep telefonlarının ve internetin yaygınlaşmasıyla unutulmaya yüz tutan kartpostal kültürünü yeniden canlandırmak ve yaygınlaştırmak için yeni bir proje gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Kültür A.Ş., unutulmaya yüz tutan kartpostal kültürünü yeniden canlandırmak ve şehrin tarihi eserlerini nostalji tadında kartpostal meraklılarına sunmak için şehrin en önemli tarihi eserlerine ait 3 boyutlu görüntülerin yer aldığı kartpostallar yayınladı.

İSTANBUL'UN EN GÖZDE TARİHİ ESERLERİ ÜÇ BOYUTLU KARTPOSTALLARDA

"İstanbul'u Keşfet" ismini taşıyan kartpostal serisi, Kültür A.Ş.'nin hediyelik eşya markası Hediyem İstanbul koleksiyonunda yer alıyor. Markaya ait tasarım ekibi tarafından hazırlan seride, İstanbul'un en gözde tarihi eserleri olan "Kız Kulesi", "Galata Kulesi", "Ayasofya Müzesi", "Topkapı Sarayı" "Haydarpaşa Garı", "III. Ahmet Çeşmesi" "Beyoğlu Tramvayı", "Sultanahmet Camii" ve "Şehir Hatları Vapuru" bulunuyor.

YAKIN TARİHİN TANIĞI KARTPOSTALLAR

Geçmişin izlerini bir fotoğraf karesinde saklayan kartpostallar, anıların en canlı tanıkları olarak kabul ediliyor. Önce siyah beyaz basılan, ardından renkli görüntüleriyle raflardaki yerini alan kartpostallar, yakın tarihe ışık tutması nedeniyle belgesel niteliği taşıyor.

19'uncu yüzyılın ortalarında Avrupa ve Amerika'da kullanılan ilk kartvizitler, bugünkü kartpostalların atası olarak biliniyor. Amerikan Savaşı sırasında büyük bir pazara dönen kartvizitlerin boyutları büyüyerek kartpostala döndü. Birdenbire benimsenen kartpostallar, hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılmaya başladı.

Dünyayla birlikte Türkiye'de de yaygınlaşan kartpostallar, yılbaşı, bayram günleri ve özel günlerin vazgeçilmezi oldu.

Kartpostal Kültürü İstanbul İle Canlanıyor

Kartpostal Kültürü İstanbul İle Canlanıyor

Kartpostal Kültürü İstanbul İle Canlanıyor

Kartpostal Kültürü İstanbul İle Canlanıyor

Kartpostal Kültürü İstanbul İle Canlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim