• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kartepe’den Kudüs’e destek yürüyüşü

Kartepe’den Kudüs’e destek yürüyüşü
Kudüs yürüyüşünde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. En önemli 3 kutsal mekanlardan biridir....

Kudüs yürüyüşünde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. En önemli 3 kutsal mekanlardan biridir. Kudüs Filistin'in başkenti olarak ilan edilmiştir. Bütün Müslümanlar bu karara sahip çıkmalıdır. Kudüs bizim vazgeçilmez kırmızı çizgimizdir" açıklamasında bulundu.

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü, İstasyon Mahallesi Yürüyüş yolundan "Kudüs için sende bir adım at" sloganı eşliğinde yürüdü. Kartepeli Kadınlara, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediye başkan yardımcıları, müdürler, STK temsilcileri, AK Parti Kartepe Kadın Kolları yöneticileri de eşlik etti. Yürüyüş sonunda açıklama yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Bugün buraya katılarak herkese örnek oldunuz. ABD Başkanı Trump ne yaptığını bilmemektedir. Kudüs'ü tek taraflı İsrail'in başkenti ilan etmesi, ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmesiyle adeta Müslümanlığı yok etmek isteyen haçlı zihniyeti olarak ortaya çıkmaktadır. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşuna buradan Kartepe'den destek veriyoruz. Filistin'de can pahasına mücadele edilmektedir. Filistinli kardeşlerimize buradan destek veriyoruz" dedi.

"Bu kutsal mücadeleyi anlayamayan içte ve dışta mihraklar vardır" diyen Başkan Üzülmez, "Sizler de görmektesiniz. Hem içeride hem de Arap coğrafyasında buna ne gerek vardı diyen zihniyetler vardır. Burada sizler sayesinde mücadeleye destek verilmektedir. Siyonizm'e ve ABD'nin gücüne ne yapabilirsiniz diyen küçük beyinliler var. Ebabil kuşları gibi tarafımızı belli ediyoruz. Dünya lideri Cumhurbaşkanımıza destek veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Kadınlarımıza her türlü desteği verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Üzülmez, "Kadınlarımıza birçok alanda hizmet verilmektedir. Verilen bu hizmetleri farklı anlayanlar vardır. Kadınlara çok fazla zaman ve mekan ayırdığımızı belirtenler vardır. Bugün bir kez daha gördük ki kadınlarımız sadece gezmek, spor yapmak için burada değillerdir. Söz konusu toplumsal konular, vatan, millet, ümmet olduğunda biz erkeklerden daha çok önde yer alıyorsunuz. Bu manada sizlerle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Kudüs sıradan bir yer değildir" diyen Başkan Üzülmez, "Müslümanların ilk kıblesidir. En önemli 3 kutsal mekanlardan biridir. Mescid-i Aksa'dan Peygamber Efendimiz mihraca çıkmıştır. Kudüs sadece Filistin'de yaşayanların derdi değildir. Bütün Müslümanların derdidir. 3 semavi dinin merkezidir. Osmanlı döneminde ibadetlerde özgürlük vardı. Kudüs Filistin'in başkenti olarak ilan edilmiştir. Bütün Müslümanlar bu karara sahip çıkmalıdır. Kudüs bizim vazgeçilmez kırmızı çizgimizdir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim