• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kartepe’de Çevre Denetimleri Sürüyor

Kartepe’de Çevre Denetimleri Sürüyor
Kartepe Belediyesi ekipleri koordineli çalışarak ilçede insan ve çevre sağlığına zarar verilmesinin önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kartepe Belediyesi ekipleri koordineli çalışarak ilçede insan ve çevre sağlığına zarar verilmesinin önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Birimi ve Çevre Denetim Zabıtası ekipleri de ilçede hem fiziksel hem de görsel açıdan zarar veren atıkların kaldırılmasını sağlıyor. Kartepe halkının esenlik, sağlık ve huzurunu korumak adına çalışmalarını Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'den aldığı destek ve görev sorumluluğunda yerine getiren Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü de çevre denetimlerini yaz öncesi artırdı. Belediye ekipleri doğası ile özdeşleşen ve sahip olduğu değerlerle çekim merkezi olan ilçeye yakışmayan olumsuzluklarla mücadele amacıyla denetimlerle gelişi güzel atılan ve dökülen atıkların kaldırılması konusunda da çalışmalarda bulunuyor. Bu kapsamda Köseköy mahallesinde çuval içerisindeki atık malzemelerin sahibine ulaşan Zabıta Müdürlüğü Çevre Denetim Zabıta Ekipleri atık sahibi hakkında yasal işlem uyguladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi atıkların kaldırılmasını sağladı.

Kartepe Belediyesi ekipleri, ilçede çevre ve görsel kirliliğin önüne geçmek adına tespitlerde bulunurken bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında da yasal işlemler uygulamaya devam edeceklerini belirttiler. Ekipler, gelişi güzel atılan veya dökülen hafriyatlar, inşaat ve yıkıntı atıkları, kimyasal ve evsel atıkların yol kenarlarına, bahçelere, tarla ve arsalara dökülmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşları bu konuda uyardı. Çevre ve görsel kirliliğe neden olanlar hakkında Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulanacağı hatırlatıldı.

Daha iyi yaşanabilir bir Kartepe için önceliğin kirletmemekten geçtiğini hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Dağınık coğrafyaya sahip Kartepe'de sanayi bölgeleri, kırsal alanlar ve yerleşim bölgelerinde çevre ve görsel kirliliğin önüne geçmek için insan ve çevre sağlığına zarar verecek olumsuzluklara taviz vermeyeceğiz. Yoğun göç alan ve hızlı bir değişim ve gelişim yaşanan Kartepe İlçesi'nde bizler de yerel yönetimler olarak bu konuda gerekli denetimlerimizi yapmaktayız. Turizm ile özdeşleşen Kartepe'de görsel kirliliğin ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için çevreye duyarlı birer birey olarak üzerimize düşenleri de yapmalıyız. Eşsiz doğa güzelliklerine sahip Kartepe İlçesi'nde gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hedefindeyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim