• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Kartepe Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Eğitimi

Kartepe Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Eğitimi
Kartepe Belediyesi Atıkların Kaynağında Ayrıştırılması Projesi'ni yaygınlaştırmak amacıyla yaptığı eğitimlere yeni yılda hız kesmeden devam ediyor.

Kartepe Belediyesi Atıkların Kaynağında Ayrıştırılması Projesi'ni yaygınlaştırmak amacıyla yaptığı eğitimlere yeni yılda hız kesmeden devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamanda "Anne çocuk elele atıklar geri dönüşüme" sloganıyla Eşme Yeni Yüksektepe Anaokulu'nda anne ve çocuklarına birlikte eğitim verdi. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay da, yılın ilk eğitim programının startını aynı zamanda Ekookul olan Eşme Yeni Yüksektepe Anaokulu'nda verdi.

"Anne çocuk elele atıklar geri dönüşüme" sloganıyla anne ve çocukların birlikte eğitim aldığı eğitimde ambalaj, bitkisel atık yağlar, piller, elektronik atıklar hakkında sunum yapıldı. Gönülay, eşsiz doğa güzelliğe sahip Kartepe'nin Sapanca Gölü kıyısında bereketli topraklarıyla çok değerli bir yerleşim yeri olan Eşme'de ikamet eden anne ve çocuklarına bölgelerinin değerini bilmelerini tavsiye etti.

Gönülay, "Özellikle havanın, suyun, toprağın hiç bitmeyecekmiş gibi kullanımının doğru olmadığını unutmayın. Bereketli topraklarımızın devamı ve ülke ekonomimize katkı için kaynağında ayrıştırmak çok önemli. Bu konuya hepimiz dört elle sarılmalıyız. Atıkların bu şekilde değerlendirilmesi yarının büyüklerine hayatları boyunca izinden gidecekleri bir yaşam felsefesi oluşturacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini belirten Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin de, "İnsanoğlunun hayattaki ilk ve en büyük eğitimcileri annelerimizdir. Bu nedenle annelerin konu hakkında bilgili olması gelecek nesillerin de o konuya sahip çıkacağı anlamına gelir. Başkanımızdan aldığımız destekle anne çocuk eğitimlerine devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim