• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Kartepe Belediyesi Şubat Meclisi Toplandı

Kartepe Belediyesi Şubat Meclisi Toplandı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında 6 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında 6 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Meclisinin Şubat ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Caner Akçil, Ercan Akçil, Selahattin Aktop, Orhan Akyüz ve Kemal Bayraktar dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Başkan Üzülmez, gündem öncesi meclis üyelerini bilgilendirdi. Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında Bosnalı Müslümanlar'a da sanayi kuruluşları desteği ile yardımların ulaştırılmasında aracılık yaptıklarını hatırlatan Başkan Üzülmez, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere "Komşusu açken kendisi tok yatmaz" kültürüyle hareket eden ve 2.5 milyon mülteciye sahip çıkan bir devletin belediyesi olarak Bosna'daki yardım olayına da aracılık ettik. Bu yardımların hizmete dönüşmesi nedeniyle düzenlenen törene de o bölgenin yöneticileri tarafından davet edildik. Bu yardım olayında Kartepe Belediyesi bütçesinden masraf yapılmadı. Yapılanları görünce biz hem hüzünlendik hem de gururlandık. Yetkili makamlarla paylaşılarak yapılan bu yardım takdir gördü. Kamuoyuna yansıması ise bizi üzdü. Siyasetçilerin bir belediyenin hastane yapması konusunda yetkisi olmadığını bilmesi gerekir" dedi.

Başkanın bilgilendirmesi ardından şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında belediyenin internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan raporlar ve teklif yazıları arasında yer alan ilgili müdürlüklerden gelen yazılar tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Meclis üyeleri sınır değişiklikleri ile ilgili teklif yazıları da görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havale edilmesini oy birliği ile kabul etti. Teklif yazıları arasında yer alan Zabıta Müdürlüğü'nün anons alıcı ve hoparlör cihazlarının Bayburt Arpalı Belediyesi'ne bedelsiz devri maddesi ile ilgili yazı da muhalefetin red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul gördü. Toplantı sonunda başkan meclis üyelerine yeni yıl promosyonlarından oluşan hediye paketlerini tek tek verdi.

Kartepe Belediyesi Şubat Meclisi Toplandı

Kartepe Belediyesi Şubat Meclisi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim