• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Kartepe Belediyesi Ocak Meclisi Toplandı

Kartepe Belediyesi Ocak Meclisi Toplandı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi 2016 yılının ilk meclis toplantısında 17 gündem maddesini görüşerek...

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi 2016 yılının ilk meclis toplantısında 17 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Meclisi'nin ocak ayı 1'inci birleşim 1'nci oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Nilay Merttürk, Orhan Akyüz, Mehmet Akif Polat ve Selahattin Altınkaya dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Ocak ayı içerisindeki önemli gün ve haftaları kutlayan Başkan Üzülmez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de şimdiden tebrik etti. Muhalefet meclis üyelerinin önerilerini de değerlendiren Başkan Üzülmez, karla mücadele konusunda ilçe halkının takdirini kazanan belediye ekiplerine teşekkür etti.

Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi. Müdürlük kadrolarına atamalarla ilgili bilgilendirme yazısı okundu. Meclis üyeleri gündemde yer alan komisyon seçimleri maddesinde gizli oylama sonrası Hikmet Çelebi, Ergül Şirin, Nebahat Kılıç, Mehmet Akif Polat ve Musa Kazım Ejderoğlu'nu Denetim Komisyonu üyeliklerine seçti.

Komisyon raporlarının yer aldığı gündem maddeleri de tek tek görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri 2016 yılı toplantı döneminde tatil yapılmamasını oy birliği ile kabul ederken ilgili müdürlüklerden gelen teklif yazıları arasında yer alan; "Denetim Komisyonu emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı ile ücret tespiti", "Meclis ve komisyon üyeleri huzur hakkı", "Belediye meclis üyeliği", "Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nden 1 adet hibe ambulans edinilmesi", "Derece değişikliği", "Geçici işçi vizesi", "Belediyemiz meclis üyeleri arasında görevlendirilen Başkan Yardımcılarına ödenecek 2016 yılı aylık ödeneğinin tespit edilmesi", "Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücret tespiti", "İmar uygulaması ile oluşan belediye hisselerinin satışı" ve "Sarımeşe'de su deposu bulunan arsa vasıflı taşınmaz içerisinde 32.3 metrekare belediye hissesinin İSU'ya bedelsiz devri" maddelerini de görüşerek karara bağladı.

Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün "Gelir tarifesinde değişiklik yapılması" ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün "Muhtarlık ofisi olarak kullanılan ve tahsis süreleri sona eren yerlerin ilgili muhtarlıklara bedelsiz tahsisi" ile ilgili teklif yazıları da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesi meclis üyelerince kabul gördü.

Kartepe Belediyesi Ocak Meclisi Toplandı

Kartepe Belediyesi Ocak Meclisi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim