• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kartepe AGM Açılışa Hazırlanıyor

Kartepe AGM Açılışa Hazırlanıyor
Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Atık Getirme Merkezi (AGM), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanlığı yetkililerinin...

Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Atık Getirme Merkezi (AGM), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanlığı yetkililerinin ziyareti ardından açılışa hazırlanıyor.

Kartepe Atık Getirme Merkezi, geçtiğimiz ay içerisinde Ankara'dan gelen bakanlık ziyaretçilerini konuk etti. Bakanlık yetkilileri merkez hakkında olumlu görüş vermesi ile resmi açılışı henüz yapılmayan Atık Getirme Merkezi'nin eksiklikleri tamamlanarak resmi açılış yapılması kararı alındı. Kartepe Belediyesi, Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan açılıştan önce Atık Getirme Merkezi'nde bulunan birkaç eksikliğin giderilmesi çalışmalarına başladı. Çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün koordinesinde yürütülüyor. Ekipler fiziksel arıtma ünitesi olarak adlandırılan kademeli çökertme havuzlarını merkez içerisinde yapmaya başladı. Fiziksel Arıtma Ünitesi için alanda 1 metre derinliğinde, 3 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğe sahip şaşırtmalı 3 kademe oluşturuldu. Alanda yağmur suyu ve yıkamadan kaynaklanan suların mazgallara direkt gitmesi engelleyecek olan havuz ile İSU'nun deşarj kanalında her hangi bir aksaklığın önüne de geçilmesi sağlanacak.

Atık Getirme Merkezi yetkilisi Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde Çevre Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Gökçen Gönülay, Fiziksel Arıtma Ünitesi'nin kısa zamanda tamamlanması ardından Atık Getirme Merkezi'nde çevre düzenlemelerine faaliyetlerine başlayacaklarını belirtti.

Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi yetkilisi Gönülay, "Evlerden kaynaklı elektrikli ve elektronik atıklar, iri hacimli atıklar, tarihi geçmiş ilaç vb. atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar, boya vb. kontamine atıkların toplandığı Atık Getirme Merkezi, böylece Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden uygunluk raporu alarak Türkiye'ye örnek olma yolunda bir adım daha atmış olacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim