• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kartal turladı, gözler CAS'ta

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Tromsö'ye 2-1 mağlup olan Beşiktaş, rövanş mücadelesinde rakibini 2-0'la geçti ve gruplara katılma hakkını elde etti. Kartal'ın Avrupa vizesinin kesileşmesi için gözler CAS ve UEFA'dan gelecek karara çevrildi.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında temsilcilerimizden Beşiktaş, Norveç temsilcisi Tromso ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Norveç'te oynanan ilk maçta siyah-beyazlılar, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamasına rağmen ikinci yarıda yediği 2 golle sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılmıştı.
 
Tromsö maçıyla 530 gün sonra İstanbul'da Avrupa kupası karşılaşmasına çıkan Kara Kartal, rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kanat açtı. Ancak siyah-beyazlıların gruplara katılmasının kesinleşmesi için CAS ve UEFA'nın yarın vereceği karar bekleniyor.
 
Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda binlerce taraftarının desteğini arkasına alan Beşiktaş mücadeleye bir hayli iştahlı başladı. Gökhan Töre ve Hugo Almeida ile Tromsö kalesinde etkili olan siyah-beyazlılar gole yaklaşsa da girişimler sonuçsuz kaldı. Norveç ekibinin etkisiz kaldığı ilk 45 dakikada gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.
 
İkinci 45 dakikanın ilk düdüğü ile rakibini sahasına hapseden Beşiktaş üst üste bulduğu gollere Olimpiyat Stadyumu'nu bayram yerine çevirdi. Kazanılan serbest vuruşta Fernandes'in ortasına penaltı noktası üzerinde kalecinin uzanamadığı köşeye kafa vuruşunu yapan Almeida 52'de topu ağlara gönderdi. Bu golden sadece iki dakika sonra sahneye bu kez Oğuzhan Özyakup çıktı. Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, Thomas Drage'den sıyrıldıktan sonra şutunu gönderdi ve top kaleci Marcus Sahlman'ın sağından ağlarla buluştu: 2-0.
 
2-0'dan sonra oyun kontrolünü elinde tutan Beşiktaş, Hutchinson'ın yönlerdirdiği hücumlarla özellikle Olcay Şahan ve Gökhan Töre ile Tromsö kalesinde etkili ataklar gerçekleştirdi. Siyah-beyazlı futbolcular son vuruşlarda başarılı olamayınca müsabaka Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
 
Bu sonuçla Norveç'te Tromsö'ye 2-1 mağlup olan Beşiktaş, İstanbul'da rakibini 2-0 devirerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkı kazandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim