• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kartal bu isimlerle vuracak!

Kartal bu isimlerle vuracak!
Nefesler tutuldu... Büyük heyecana saatler kaldı. Dev maç öncesi muhtemel 11'ler şu şekilde oluştu...

TOTTENHAM

En önemli silahı

Adebayor: Kuşkusuz takımın 1 numarası... Kariyerinde forma giydiği takımlar, kazandığı kişisel başarılar herkesçe biliniyor. Rakibin en ufak hatasında ‘cezalandırıcı’ kimliğini konuşturuyor. White Hart Line’de bütün Mavi-Beyazlı taraftarların gözü, Togolu yıldızın ayaklarında olacak.

Lloris: İki sezon önce Lig 1 ekibi Lyon’dan Tottenham’a transfer edilen Lloris, İngiliz ekibinin kaledeki sigortası konumunda bulunuyor. 27 yaşındaki kaleci, kritik maçlarda yaptığı başarılı kurtarışlarla biliniyor.

Dier: İngiliz futbolunun gelecek vaat eden isimleri arasında yer alan Dier, Tottenham’ın savunma hattında güven veriyor. 20 yaşındaki futbolcu, 1.88’lik boyuyla hava toplarındaki etkinliğiyle tanınıyor.

Kaboul: Beşiktaş’ın bir dönem transfer listesinde yer alan Kaboul, son 4 sezondur yer aldığı İngiliz ekibinin önemli isimleri arasında bulunuyor. 28 yaşındaki futbolcu, Tottenham savunmasının bel kemiği...

Vertonghen: 27 yaşındaki Belçikalı, Tottenham savunmasının en kilit isimleri arasında bulunuyor. Özellikle ikili mücadelelerde etkili olan Vertonghen, hava toplarında da geçit vermiyor. 

Naughton: Deneyimli futbolcu, görev aldığı sağ kanat bölgesindeki etkinliğiyle tanınıyor. Kontra futboluyla ünlü olan Tottenham’ın, bu özelliği barındırmasında Naughton’un da etkisi büyük...

Bentaleb: Tottenham altyapısından yetişen Bentaleb, orta alanın ortasında görev yapıyor. 19 yaşındaki futbolcu, hızı ve bitmek bilmeyen enerjisiyle takımının dinamosu...

Lennon: Ada temsilcisinin en etkili silahları arasında yer alan Lennon, hücum hattının sağ bölgesinde forma giyiyor. 27 yaşındaki yıldız, ikili mücadelelerdeki etkisiyle ünlü...

Capoue: Fransız orta alan, takımının pas alışverişlerindeki merkez ismi konumunda yer alıyor. Rakip ataklarını engellemekle görevli olan Capoue, kontra ataklarda da sık sık ileri çıkıp gol arıyor.

Mason: Arjantinli menacer Mauricio Pochettino’nun takımın başına gelmesinin ardından ismi ön plana çıkmaya başlayan Mason, orta alanda Tottenham’a dinamizm katan isimler arasında bulunuyor.

Lamela: Mavi-Beyazlılar’ın hücum hattının en önemli isimleri arasında yer alan Lamela, Tottenham’ın çok şey beklediği oyuncular arasında yer alıyor. 22 yaşındaki yıldız, etkili şutlarıyla ün kazandı.

BEŞİKTAŞ

En önemli silahı

Demba Ba: Senegalli yıldız, Kara Kartal’ın hücum hattının 1 numarası konumunda... Taraftar, Feyenoord maçında yaptığı resitalin devamının Tottenham karşısında tekrar edilmesini merakla bekliyor. Premier Lig’de daha önce 5 maçta 4 kez Tottenham’ı vuran Senegalli, rakibini bir kez de Beşiktaş formasıyla yıkmayı planlıyor.

Tolga: Türkiye’nin en önemli kalecileri arasında yer alan Tolga Zengin, önemli maçlarda öne çıkıp yaptığı kurtarışlarla takımına hayat veriyor. Kaptan, takımının en önemli itici gücü konumunda buluyor.

Serdar Kurtuluş: Sağ bek transferi yapmayan Siyah-Beyazlılar’da bu bölgede Serdar Kurtuluş forma giyiyor. Bilic’in son maçlarda kendisine verdiği şansı iyi değerlendiren 27 yaşındaki futbolcu, formasını geri almıştı.

Pedro Franco: Siyah-Beyazlılar’ın Kolombiyalı stoperi, savunma hattındaki başarısıyla Slaven Bilic’in vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. 23 yaşındaki yıldız, rakip forvetlere neredeyse nefes aldırmıyor.

Ersan: Sakatlığını tamamen atlatan Ersan, Rizespor maçının ardından ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giyecek. Başarılı futbolcu, savunma hattının yanında duran toplarda da ileri çıkıp sık sık gol arıyor.

İsmail: Deneyimli futbolcu, Ramon Motta’nın formsuzluğunda formayı kaptı. Sol bekte takımında yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren İsmail, serbest vuruşlardaki etkisiyle de ün yaptı...

Gökhan: Beşiktaş’ın genç sağ kanadı Gökhan Töre, rakip kaleyi yaptığı bindirmelerle ve yaptığı başarılı ortalarla adeta bir asist makinesi... Beşiktaş’ın golcüleri, Arsenal karşısında onun ortalarını bekleyecek.

Atiba: Kale dışında Siyah-Beyazlılar’ın neredeyse bütün bölgelerinde forma giydi. Bu maçta gerçek yeri olan ön liberoda forma giyecek olan Kanadalı, takımının pas alışverişlerini yönlendiren isim olacak...

Veli: Kartal’ın pas trafiğinin en önemli dişlilerinden biri olan Veli, rakip üzerine yaptığı baskıyla takım arkadaşlarına alan kazandırıyor. Orta alanın ortasından gelen ataklar onun eseri...

Sosa: Beşiktaş taraftarının çok şeyler beklediği Jose Sosa, orta alanın neredeyse her bölgesinde görev alabiliyor. Hücum hattına yaptığı katkıyla dikkat çeken Sosa, bindirmelerle rakip futbolcuları zorluyor.

Olcay: Kara Kartal’ın 10 numarası, yer aldığı maçlarda sol kanat bölgesinin adeta tek hakimi oluyor. Başlattığı ataklar ve hızlı çalımlarıyla beraber attığı goller, takımına hayat veriyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim