• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kars'ta 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konferansı

Kars'ta 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konferansı
Kars Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferans düzenlendi.

Kars Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferans düzenlendi.

Kars Valisi Günay Özdemir, "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansa katılmak üzere şehre gelen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Mehmet Uçum'u makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Özdemir, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Uçum ile birlikte KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan konferansta Vali Özdemir, tarih boyunca insanların bir arada yaşamasının belli temel kurallara dayandığını, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmelere göre bu kuralların değişime uğradığını söyledi. Değişmeyen ve değişime direnen toplumlarda gelişmenin olmadığını ve toplumsal problemlerle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Zaman içerisinde birçok maddesinin değiştirilmesi ve bütün toplumsal kesimler tarafından değiştirilmesi gerektiğine inanılan 1982 Anayasası için de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütün siyasi partilerin çaba gösterdiğini dile getiren Vali, anayasa çalışmalarında toplumsal ihtiyaçların göz önünde bulundurulması, bütüncül bir anlayış ile toplumun tüm kesimlerini kapsamasını arzu ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Mehmet Uçum ise yaptığı konuşmada yeni anayasa çalışmalarının haziran sonuna kadar az çok olgunlaşacağını vurguladı. Uçum, Türkiye'de yeni anayasa yapım sürecine ilişkin birçok şey konuşulduğunu, birçok şeyin tartışıldığını anlatarak, "Ama şundan emin olabilirsiniz ki hazırlık sürecinde yapılan çalışma herhangi bir sınıra, kırmızı çizgiye, sansüre tabi olmadan, bu ülkenin insanlarının geleceğini doğru kılacak, gerçekten hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak, gerçekten devletle ilişkilerini demokratik bir biçimde yapılandıracak bir anlayışla sürdürülüyor." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim